ΕΘΝΙΚΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ

Μνημόνιο συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ
Ο έλληνας υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η επίσκεψη του αφορά αποκλειστικά τις διμερείς σχέσεις...

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον ομόλογό του, Εχούντ Μπαράκ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Ισραήλ.

«Και οι Έλληνες και εμείς βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο, τόσο παγκόσμια όσο και στην περιοχή μας και πιστεύω πως η μεταξύ μας συνεργασία είναι θετική’, δήλωσε ο Εχούντ Μπαράκ

Ο έλληνας υπουργός Άμυνας έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η επίσκεψη του αφορά αποκλειστικά τις διμερείς σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλες χώρες της περιοχής.

«Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ετεροπροσδιορίζονται, δεν επηρεάζονται από την όποια συγκυρία. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις κοιτώντας στο μέλλον», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο κ. Μπένι Γκαντζ ενω αύριο θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Σιμόν Πέρεζ και θα συναντηθεί με τον Iσραηλινό Πρωθυπουργό, κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Άβιντγκορ Λίμπερμαν.