ΕΘΝΙΚΑ

Στα Ίμια πάλι οι Τούρκοι - «Φύγετε! Παραβιάζετε τα χωρικά μας ύδατα»

Στα Ίμια πάλι οι Τούρκοι - «Φύγετε! Παραβιάζετε τα χωρικά μας ύδατα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει «επεισόδιο» που διήρκεσε 10 λεπτά και έλαβε τέλος με την παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής.

Για νέο επεισόδιο γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων κάνουν λόγο τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης - Κυνηγητό μεταξύ σκάφων του ελληνικού και τουρκικού Λιμενικού

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που περίμενε μπροστά στην Καλόλιμνο, το μεσημέρι, μπήκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε κινητικότητα. Παρενέβη σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και ακολούθησε «καταδίωξη». Μετά από αυτό, το ελληνικό σκάφος επέστρεψε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα πλοία του τουρκικού λιμενικού επικοινώνησαν με τουρκικό πολεμικό πλοίο που βρίσκεται κοντά αναφέροντάς του ότι «πλοία του ελληνικού Λιμενικού παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα. Εμποδίζω με ελιγμούς τις δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Βλέπω επίσης κοντά στα σύνορά μας μια ψαρόβαρκα με το όνομα «Μανταλιντζί» ακούγεται στο βίντεο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά την ένταση που προκλήθηκε- έπειτα από την επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια του Πάνου Καμμένου- στην περιοχή των Ιμίων, οι δυο πλευρές περιπολούν ανοιχτά των βραχονησίδων.

Οι περιπολίες και των δύο πλευρών συνεχίζονται καθημερινά, παρατηρώντας η μία τις κινήσεις της άλλης, αναφέρει ακόμη η Hurriyet.

Σχετικές ειδήσεις