ΕΘΝΙΚΑ

Κοτζιάς για Κυπριακό: Ανατράπηκε προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης από τους Τούρκους

Κοτζιάς για Κυπριακό: Ανατράπηκε προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης από τους Τούρκους

«Πολύ ωφέλιμη» χαρακτήρισε την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Διάσκεψη για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Νομίζω ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ήταν πολύ ωφέλιμη. Ταξινόμησε τα ζητήματα και κουβεντιάσαμε τρόπους με τους οποίους θα ασχοληθούμε με επιμέρους προβλήματα-κλειδιά που αναφέρονται στις δύο Συνθήκες, Ασφάλειας και Εγγυήσεων. Ο στόχος, όπως τον περιέγραψε και ο ίδιος, είναι από την αρχή να είναι η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, όπως κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ» τόνισε ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.

Προηγουμένως, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στον χώρο της διάσκεψης, ότι αποτράπηκε η προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης από την τουρκική πλευρά.

«Χθες έγινε μια προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης. Την αποτρέψαμε με σαφήνεια. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς. Όπως πρόσθεσε «η διαπραγμάτευση είναι για να κάνουμε ένα συμβιβασμό που να ωφελεί όλες τις πλευρές».

Σχετικές ειδήσεις