ΕΘΝΙΚΑ

Ξεκινούν το μεσημέρι οι τουρκικές έρευνες

Ξεκινούν το μεσημέρι οι τουρκικές έρευνες
Σήμερα ξεκινά η Τουρκία τις έρευνες για φυσικό αέριο, καθώς το πλοίο Πίρι Ρέις αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στη συγκεκριμένη περιοχή...

Σήμερα ξεκινά η Τουρκία τις έρευνες για φυσικό αέριο, καθώς το πλοίο Πίρι Ρέις αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στη συγκεκριμένη περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Το (ερευνητικό) πλοίο πρόκειται να φτάσει γύρω στο μεσημέρι στην περιοχή όπου θα αρχίσει η εξερεύνηση. Η ομάδα θα αρχίσει τις σεισμολογικές έρευνές της το απόγευμα, αφού φτάσει στην περιοχή με τις αναφερθείσες γεωγραφικές συντεταγμένες», δήλωσε προς το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ο Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, ο οποίος είναι επικεφαλής του ινστιτούτου ερευνών που έχει αναλάβει την αποστολή.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε τον ακριβή προορισμό του πλοίου, του Πίρι Ρέις.

Το πλοίο, το οποίο προετοιμαζόταν την τελευταία εβδομάδα γι' αυτή την αμφιλεγόμενη αποστολή, πλέει ως τώρα χωρίς εμπόδια, διευκρίνισε ο Μπενλί.

Ο ίδιος δήλωσε πως η ομάδα του επικοινωνεί δύο φορές την ημέρα με το πλοίο, μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Η Τουρκία προχωρά στις έρευνες για φυσικό αέριο, έπειτα από σχετική συμφωνία με το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος και ως απάντηση στις έρευνες που άρχισε η κυπριακή κυβέρνηση.