ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες στρατιωτικοί: Το τελευταίο τηλεφώνημα του Έλληνα Ανθυπολοχαγού στον Ταξίαρχο

Έλληνες στρατιωτικοί: Το τελευταίο τηλεφώνημα του Έλληνα Ανθυπολοχαγού στον Ταξίαρχο

Έλληνες Στρατιωτικοί: Γιατί οι Τούρκοι δίνουν μεγάλο βάρος στα κινητά τηλέφωνα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών - Γιατί τα εξαφάνισαν και τι προσπαθούν να κρύψουν - Τι ανέφερε ο ανθυπολοχαγός στον Ταξίαρχο της μονάδας όταν τους συνέλαβαν οι Τούρκοι - Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι Τούρκοι ήθελαν αιχμαλώτους εδώ και πολύ καιρό - Φόβος μήπως υπάρξει και νέο επεισόδιο αιχμαλωσίας

Όσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο τι ακριβώς επιδιώκουν να κάνουν οι Τούρκοι.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι περισσότεροι στρατιωτικοί αναλυτές είναι ότι οι Τούρκοι ήθελαν - εδώ και πολύ καιρό - πάση θυσία να προχωρήσουν στην αιχμαλωσία Ελλήνων στρατιωτικών ή στρατιωτών.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από το περιστατικό που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του «Γαύδος», όπου εκτός από τα δυο πλοία που πρωταγωνίστησαν, περιφερειακά του τουρκικού πλοίου υπήρχαν και φουσκωτά που λειτουργούσαν υποβοηθητικά προκειμένουν να μεταφέρουν αιχμαλώτους!!!

Η σύλληψη Ελλήνων ένστολων δίνει το πλεονέκτημα στην Τουρκία να δημιουργήσει νομικό προηγούμενο και να ανοίξει έμμεσα το θέμα των 8 Τούρκων.

Το τελευταίο τηλεφώνημα των Ελλήνων

Δραματική τροπή στα γεγονότα που συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και στον τρόπο που έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δίνουν νέα στοιχεία που βλέπουν το φως.

Πριν από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους προηγήθηκε διαπραγμάτευση μίας ώρας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε απο την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε απο το κινητό του τηλέφωνο τον Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από δέκα λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της τουρκικής ομάδας που είχε «πιάσει» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές, η απάντηση που εισέπραξε ο Ταξίαρχος, μετά απο μακρά συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Παραγιουδάκης: Τούρκοι κομάντος συνέλαβαν τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο, να έχουν μπει μέσα στο τουρκικό έδαφος κατά 253 μέτρα, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Ήταν στημένο το θέμα. Ποτέ μια αντίστοιχη περίπολος δε θα μπορούσε να συλλάβει τη δική μας περίπολο. Τα παιδιά αυτά ήταν και κατάλληλα προετοιμασμένα, είχαν οπλισμό, σφαίρες. Μια αντιστοιχία υπάρχει και απέναντι. Δεν μπορούσαν λοιπόν δύο Τούρκοι στρατιωτικοί να συλλάβουν τους δικούς μας σε καμία περίπτωση. Πολύ περισσότερο αυτό που ακούστηκε και διέρρευσε ότι τους συλλάβανε στο δικό μας έδαφος. Αυτό αποκλείεται», είπε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη για να κάνει αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι πρέπει να ήταν κάποια ομάδα ειδικών δυνάμεων που είχε ετοιμαστεί για να υφαρπάξει δύο Έλληνες στρατιωτικούς», τόνισε ο κ. Παραγιουδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρός άνδρας σε πυρκαγιά

Τι ισχύει σε περίπτωση επιστράτευσης - Ποιες ηλικίες καλούνται; - Τι ψάχνουν οι πολίτες στο ίντερνετ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλάζει τους Διοικητές στον Έβρο!

Καρατομήθηκαν οι επικεφαλής των στρατευμάτων, στα οποία ανήκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού του Διδυμοτείχου αναμένεται πλέον να αναλάβει κάποιο πόσο, στον τέταρτο κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Πιθανότατα στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού.

Αντίστοιχα, ο ταξίαρχος διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας αναμένεται να αναλάβει διοικητής στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, πηγές του υπουργείου Άμυνας χαρακτηρίζουν τις μεταθέσεις προγραμματισμένες.

Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, όσο ενδεχομένως φαίνεται αρχικά.

Η εμμονή των Τούρκων να πάρουν τα κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων και να μην δεχθούν να υπάρχει και Έλληνας εμπειρογνώμονας στις έρευνες των τηλεφώνων, προδίδουν αρκετά...

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το περιστατικό στον Έβρο

Με τον φόβο μιας νέας αιχμαλωσίας στελεχών των ΕΔ από τουρκικές περιπόλους αποφασίστηκε τα ελληνικά περίπολα να αυξηθούν από δύο άτομα στα επτά!

Πολλές οδηγίες έχουν δοθεί για το πως θα κινούνται τα περίπολα πάνω στην συνοριογραμμή αλλά και το πως θα αντιδρούν σε κάθε περίπτωση. Το ζήτημα είναι αν θα επιχειρηθεί εκ νέου κάποιος αιφνιδιασμός ακόμα και εναντίον ενός τόσο πολυάριθμου περιπόλου.

Άλλωστε η Άγκυρα έχει πλέον αποθρασυνθεί από την πολιτική κατευνασμού (η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς) και πλέον είναι σαφές ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Σχετικές ειδήσεις