ΕΘΝΙΚΑ

Κίνηση - ματ για να αποφυλακιστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Κίνηση - ματ για να αποφυλακιστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Σε άλλο δικαστήριο υπέβαλαν σήμερα, Τετάρτη (28/03/2018) ένσταση επί της απόφασης για συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι δικηγόροι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι συνήγοροι των δύο αξιωματικών, χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε άλλο δικαστήριο, υποβάλλοντας ένσταση, όπως και έκαναν.

Αν το δεύτερο δικαστήριο αποφανθεί πως είναι άδικη η κράτησή τους, αυτό θα έχει βάρος στην υπόθεσή τους ενώπιον του πρώτου.

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν: Δώστε μας τους «8» για να σας δώσουμε πίσω τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Την ίδια ώρα, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς καμία απολύτως περιστολή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκβιάζει ανοιχτά την Ελλάδα, συνδέοντας το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν για 28η ημέρα κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη, με την ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά και το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα μετά την ευρωτουρκική Σύνοδο της Βάρνας.

hurriyet

«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Μου είπαν να φροντίσω να αποφυλακιστούν και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη Δικαιοσύνη. Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην ασχολούνται το ίδιο και με εκείνους που διέφυγαν στην Ελλάδα, αφού έκαναν πραξικόπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο:

Επί της ουσίας, ο «Σουλτάνος» προχωρά σε ένα αήθες κι απαράδεκτο «ανατολίτικο παζάρι» με ανθρώπινες ζωές, κινούμενος μακριά από τη λογική της ομαλής προσέγγισης με την Ε.Ε. που επιχείρησε να πλασάρει κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου στη Βάρνα.

Πλέον, δεν τίθεται απλά ζήτημα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά, ευρύτερα, θέμα πρόκλησης της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δη σε ένα κράτος - μέλος της, όπως είναι η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στο Αιγαίο: Σκάφος του Λιμενικού άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου

Σχετικές ειδήσεις