ΕΘΝΙΚΑ

ΣΟΚ: Έτσι έστησαν παγίδα στους Έλληνες στρατιωτικούς οι Τούρκοι - Αφαίρεσαν πασσάλους στα σύνορα!

ΣΟΚ: Έτσι έστησαν παγίδα στους Έλληνες στρατιωτικούς οι Τούρκοι - Αφαίρεσαν πασσάλους στα σύνορα!

Λίγες μόλις ημέρες πριν από το επεισόδιο με τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η Τουρκία φέρεται να είχε αφαιρέσει - μονομερώς – πασσάλους, οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων, το οποίο οριοθετεί ουσιαστικά τη συνοριακή γραμμή.

Συνήθως, σύμφωνα με το hellasjournal.com, για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να έχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής.

Αν και δεν είναι γνωστό εάν είχε υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτησή τους είχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά.

Η περιπολία των δυο στρατιωτικών είχε και αυτό το περιεχόμενο, του ελέγχου δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στη θέση τους, κάτι που δεν είχε γίνει.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δυο στρατιωτικοί εντόπισαν τα ίχνη από πατημασιές, τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι είχε συμβεί και εάν είχαν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο οι πάσσαλοι!

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον ελληνικό στρατό: Αυτό είναι το έγγραφο - αποκάλυψη της Τουρκίας

Ραγδαίες εξελίξεις: 7.000 Έλληνες στρατιώτες μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο

Σχετικές ειδήσεις