ΕΘΝΙΚΑ

Αλβανικά ΜΜΕ: «Συγγραφέας "λαδώθηκε" από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού ΥΠΕΞ»

Αλβανικά ΜΜΕ: «Συγγραφέας "λαδώθηκε" από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού ΥΠΕΞ»

Μυστικά κονδύλια | αλβανικά ΜΜΕ: Σάλος έχει ξεσπάσει στη γειτονική Αλβανία, εξαιτίας δημοσιευμάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας, τα οποία υποστηρίζουν ότι ο αλβανικής καταγωγής συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής,Μουσταφά Νάνο, φέρεται να «λαδώθηκε» με 30.000 ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επί θητείας Νίκου Κοτζιά.

Ο αλβανικός ιστότοπος zeri.info, με εκτενές άρθρο του που τιτλοφορείται «30 χιλιάδες ευρώ πληρώθηκαν από την Ελλάδα σε αναλυτή που είπε ότι “οι Κοσοβάροι έχουν σερβικό αίμα”», κατηγορεί τον 58χρονο Νάνο για χρηματισμό.

mustafa nano

Ο ίδιος έχει καταστεί «κόκκινο πανί» για τους Αλβανούς εθνικιστές, εξαιτίας των κατά καιρούς τοποθετήσεών του.

Ο 58χρονος πολιτικός αναλυτής είχε διατελέσει παλαιότερα στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο, το 1997 εγκατέλειψε την πολιτική, για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, αρθρογραφώντας σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας.

Ο ίδιος, ξεχωρίζει γενικά για τις φιλελεύθερες και προοδευτικές αντιλήψεις και απόψεις που διατυπώνει δημόσια.

Είναι συγγραφέας τριών δοκιμίων και ιδρυτής του δημοφιλούς ιστολογίου respublica.al.

Τα αλβανικά ΜΜΕ επιμένουν τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχει ολόκληρη λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, διαχειριστές ιστοσελίδων, πολιτικοί, ακόμη και ηθοποιοί, οι οποίοι φέρονται να λάμβαναν ελληνικά εμβάσματα, προκειμένου να εξυπηρετούν συμφέροντα και θέσεις της Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η Αθήνα δεν έχει απαντήσει στις αναφορές αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι ζητούν αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου - Έντονη αντίδραση της Αθήνας