Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΘΝΙΚΑ

Ελλάδα και Χριστιανισμός σε καμπάνια της Τουρκίας

Newsbomb

Με επιθετική καμπάνια του τουρισμού της υπό το σύνθημα “Homeof”, η Τουρκία βάζει τα γυαλιά στο ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού.

Δαπανώντας τεράστια ποσά, επαγγελματίες φωτογράφοι και εικονολήπτες παρουσιάζουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα το οποίο διανέμεται κυρίως από τα socialmedia(twitter – facebook).

Πρόκειται για φωτογραφήσεις σε τοπία, αξιοθέατα, χριστιανικούς ναούς, θέρετρα, ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ιερούς τόπους, ενώ διαφημίζεται ιδιαίτερα η τουρκική κουζίνα.

Κατά το πρότυπο του ταξιδιώτη που παρατηρεί, ένας νέος επισκέπτεται διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και αφηγείται σε σύντομα video τη μικρή ιστορία του τόπου ή του μνημείου. Παράλληλα δημοσιεύονται φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν από αγγεία και αρχαιολογικούς τόπους, έως ευρήματα που βρίσκονται σε Μουσεία του Ανατολικού Πολιτισμού.

Πρόκειται για δουλειά υπόδειγμα που ενώ φαίνεται ότι είναι μεγάλου κόστους, εντούτοις εξασφαλίζει πολλαπλάσια αποτελέσματα ενόψει της νέας περιόδου του 2015.

Η Αγία Σοφία, Η Έφεσος, η Ζεύγμα, το σπίτι της Παναγίας, η Τροία και πολλά άλλα αξιοθέατα και μνημεία εντάσσονται στο storytellingτων διαφημιστών της Τουρκίας, πουλώντας λίγο από ελληνιστικούς και λίγο από χριστιανικούς χρόνους, όταν η δική μας χώρα αυτοεγκλωβίζεται σε videoκακής ποιότητας και αντιγραφών!