ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Τουριστικά «ανοίγματα» στο Ισραήλ και τα Βαλκάνια

Θεσσαλονίκη - Τουριστικά «ανοίγματα» στο Ισραήλ και τα Βαλκάνια
Τουριστικό «άνοιγμα» στο Ισραήλ και τα Βαλκάνια θα επιδιώξουν το επόμενο χρονικό διάστημα...

Τουριστικό «άνοιγμα» στο Ισραήλ και τα Βαλκάνια θα επιδιώξουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι αυτοδιοικητικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Τελ Αβίβ θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Γιάννης Μπουτάρης με την ιδιότητα του δημάρχου και του προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης.


«Στόχος της επίσκεψής μου στο Ισραήλ είναι η συμμετοχή μου στην τουριστική έκθεση που γίνεται στο Τελ Αβίβ. Παράλληλα θα συναντηθώ και με τον δήμαρχο του Τελ Αβίβ γιατί είμαστε και αδελφοποιημένες πόλεις. Θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, να αναδείξουμε περισσότερο την εβραϊκή ταυτότητα της πόλης, να συσφίξουμε σχέσεις σε επίπεδο οικονομικό και επιχειρηματικό ακόμη και επιστημονικό», σημείωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και γνωστοποίησε ότι τα θέματα αυτά θα βρεθούν και στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο με εκπροσώπους της ισραηλιτικής κοινότητας.

Στην τουριστική έκθεση του Ισραήλ θα συμμετέχει άλλωστε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από απόφαση της οικονομικής της επιτροπής και σε μια προσπάθεια προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, είτε αυτό αφορά τα χιονοδρομικά κέντρα, είτε τους καλοκαιρινούς προορισμούς, είτε τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Τέτοια ζητήματα συζητήθηκαν άλλωστε και στις συναντήσεις που είχε χθες με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Αριέ Μεκέλ. Σε δηλώσεις του ο κ. Μεκέλ επισήμανε ότι το κλίμα στη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ έχει αλλάξει προς το καλύτερο ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για την καλλιέργεια νέων σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η οικονομία.

«Μπορούμε να «πουλήσουμε» τουριστικά τον Όλυμπο, το πιο φημισμένο βουνό του κόσμου, την Πικρολίμνη στο Κιλκίς, τη Χαλκιδική, τα χιονοδρομικά κέντρα και όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού ώστε όταν κάποιος επισκέπτεται την Ελλάδα για δέκα μέρες να μπορεί να έχει μια «γεύση» από όλα αυτά» τόνισε από την πλευρά του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.

Παράλληλα η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος και σε άλλες τουριστικές εκθέσεις στην Κωνσταντινούπολη (10 - 13 Φεβρουαρίου), τη Σόφια (17 - 19 Φεβρουαρίου) και το Βελιγράδι (24-27 Φεβρουαρίου). Την ίδια στιγμή εξετάζεται η συνεργασία και με φορείς της Κύπρου.

Εξάλλου, πρόσκληση στον Γιάννη Μπουτάρη για επίσκεψη στο Κόσοβο απηύθυνε ο δήμος Φεριζάι - Ουρόσεβατς (η πρώτη είναι η αλβανική και η δεύτερη η σερβική ονομασία). «Η επίσκεψη αυτή δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη αλλά σίγουρα θα γίνει» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που αναμένεται επίσης να επισκεφθεί και την Κωνσταντινούπολη.