ΕΛΛΑΔΑ

Ε. Ζουγανέλη: Με φοβίζουν τα βαρύγδουπα λόγια

Ε. Ζουγανέλη: Με φοβίζουν τα βαρύγδουπα λόγια
Νέο αίμα στη πόλη και στο τραγούδι. Καιρός ήταν! Ταλαντούχοι νέοι...

του Αντώνη Ανδρικάκη

Νέο αίμα στη πόλη και στο τραγούδι. Καιρός ήταν! Ταλαντούχοι νέοι άνθρωποι ψάχνονται, δημιουργούν, επικοινωνούν στήνοντας με την τέχνη και την αλήθεια τους, το νέο σκηνικό της μουσικής και του τραγουδιού. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μέσα σε τρία μόλις χρόνια κατάφερε να δώσει σήμα με την εξαιρετική φωνή της και να αποκτήσει χιλιάδες ακροατές και φίλους μέσα από τις εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις της. Δουλεύει πολύ, ψάχνει τον εαυτό της μέσα από τις νότες και τα λόγια και η συναναστροφή με τους ανθρώπους της μουσικής είναι ένα μοίρασμα που την κάνει να νοιώθει ελεύθερη όπως εξομολογείται στο newsbomb.gr. «Θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να βρω τον δρόμο μου. Είμαι σε φάση αναζήτησης. Χαίρομαι με όσα μου έχουν συμβεί μέχρι τώρα αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω. Θέλω να ψαχτώ μουσικά, να βρω καινούργια πράγματα, να μη νοιώθω αυτήν την ανασφάλεια. Αν και δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί να σου φύγει ποτέ η ανασφάλεια γι αυτό που κάνεις».

Μιλάει με αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους γονείς της, τον Γιάννη Ζουγανέλη και την Ισιδώρα Σιδέρη. «Οι γονείς μου όσο με επηρέασαν με επηρέασαν! Είμαστε βέβαια η κλασική οικογένεια. Είμαστε μαζί. Έχω περάσει πάρα πολύ καλά μαζί τους και πολύ έντονα. Αυτό υπάρχει μέσα μου σαν υλικό. Από κει και πέρα ο καθένας έχει τραβήξει το δρόμο του και αυτό είναι το μεγάλο δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου. Τους ευχαριστώ πολύ γιαυτό. Είναι δίπλα μου σαν παρατηρητές και όχι σαν καθοδηγητές. Και βλακεία να κάνω δεν θα με αποτρέψουν. Απλώς θα προσπαθήσουν να με προστατέψουν αλλά και πάλι με μέτρο».

Πολλοί φίλοι της είναι και συνάδελφοι της. Έχουν το δικό τους κώδικα ανθρώπινης επαφής και καλλιτεχνικής δημιουργίας αφήνοντας πίσω όλα τα ψέματα τις υπερβολές και τα παραμύθια της προηγούμενης γενιάς. «Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται και ο καθένας να κάνει το δικό του. Αυτό που αγαπάει. Χαίρομαι που αυτά τα παιδιά είναι φίλοι μου και συνάδελφοί μου, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Μουζουράκης και άλλοι. Το καλό με εμάς είναι πως ο καθένας κάνει αυτό που αγαπάει, προσπαθώντας να μην ακούμε τους παλιούς που γενικά έχουν την τάση να κατηγοριοποιούν τα πράγματα και να βάζουν ταμπέλες. Δεν λέω να είμαστε «χύμα». Ο καθένας όμως φέρει αυτό που είναι και το κουβαλάει και φαίνεται παντού .Όσο και να προσποιούμαστε κάτι γίνεται, σπάει και φαίνεται η πραγματική εικόνα. Εμείς αγαπάμε τον άλλον για αυτό που είναι και για αυτό που έχει να δώσει. Συνεργαζόμαστε χωρίς ο ένας να θέλει να αλλάξει τον άλλον».

Όπως κάθε νέος ταλαντούχος καλλιτέχνης, η Ελεωνόρα μπήκε στο στόχο της κριτικής. «Αυτό που με πληγώνει από τους γύρω μου είναι όταν ακούω να λένε «σπουδαία τραγουδίστρια αλλά δεν λέει τα σωστά τραγούδια, δεν έχει στίγμα». Αυτό με στεναχωρεί και με βάζει στο τρυπάκι να ψάξω αν όντως συμβαίνει. Ε…..μετά από ένα live που επικοινωνώ με τον κανονικό κόσμο καταλαβαίνω ότι αυτό που μου συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό. Εννοείται πως δεν έχω βρει το στίγμα μου. Αν το είχα βρει σε 3 χρόνια θα ήταν πολύ περίεργο»!

Την φοβίζουν τα βαρύγδουπα λόγια και τα μακροπρόθεσμα σχέδια. Όταν τη ρωτάω πως φαντάζεται τον εαυτό της σε 10 χρόνια αιφνιδιάζεται. «Εγώ βάφω το σπίτι μου και τα μαλλιά μου κάθε 2 μήνες….. Τα 10 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ