ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακό αλαλούμ-άλλη μια μέρα μαζικής ταλαιπωρίας

Κυκλοφοριακό αλαλούμ-άλλη μια μέρα μαζικής ταλαιπωρίας
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης, διοικήσεων αστικών συγκοινωνιών και σωματείων...

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης, διοικήσεων αστικών συγκοινωνιών και σωματείων με «μπαλάκι» το επιβατικό κοινό. Για πολλοστή φορά σήμερα μέσα σε τουλάχιστον τρεις μήνες η υπομονή των κατοίκων του λεκανοπεδίου εξαντλείται με τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις στα Μέσα, χωρίς να υπάρχει κανένα –προς το παρόν-φως στο τούνελ.


Σήμερα Τετάρτη κινούνται μόνο ο Προαστιακός και το Τραμ, όλα τα υπόλοιπα έχουν τραβήξει χειρόφρενο. Ειδικότερα, τα λεωφορεία συνεχίζουν έως και σήμερα τη χθεσινή 48ωρη απεργία τους ενώ την ερχόμενη Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 νωρίς το απόγευμα.


Το Μετρό δεν θα σηκώσει τα ρολά για το κοινό καθώς χθες Τρίτη αποφάσισε για σήμερα νέα 24ωρη απεργία. Αλλά και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος συμμετέχει με δυο 24ωρες για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.


Τα τρόλεϊ επίσης δεν θα παραλαμβάνουν επιβάτες ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας για την Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 15:00 νωρίς το απόγευμα.


Κυκλοφοριακό χάος: Ρόδα είναι και δε …γυρίζει
Η δεύτερη ημέρα του Φεβρουαρίου δεν ξεκίνησε ομαλά! Και σήμερα έχει προκληθεί απίστευτο μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Ήδη το χάος έχει αρχίσει να επικρατεί στις κεντρικές λεωφόρους από νωρίς το πρωί.

Στο κόκκινο βρίσκεται αυτή την ώρα η κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου. Οι κινητοποιήσεις στα αστικά μέσα μεταφοράς έχει επιτείνει την ήδη προβληματική κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους.


Πονοκέφαλος επικρατεί αυτή την ώρα στην Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος), στη Λ. Κηφισίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Αυξημένη κίνηση θα συναντήσουν όσοι κινούνται ή επιλέξουν να κινηθούν στους εξής δρόμους: Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κατεχάκη (ρεύμα προς Ηλιούπολη), Βασ. Σοφίας (άνοδος), Βασ. Κωνσταντίνου, Καλλιρρόης, Λ. Συγγρού (κάθοδος), Σταδίου. Μεγάλη κίνηση παρουσιάζει και η περιοχή γύρω από το Λιμάνι του Πειραιά.