ΕΛΛΑΔΑ

Στον «αέρα» η δίκη των «Πυρήνων»;

Στον «αέρα» η δίκη των «Πυρήνων»;
Χωρίς συνηγόρους αλλά και χωρίς κατηγορουμένους ενδέχεται να συνεχίσει η δίκη των...

Χωρίς συνηγόρους αλλά και χωρίς κατηγορουμένους ενδέχεται να συνεχίσει η δίκη των «Πυρήνων» . Η πρόεδρος του δικαστηρίου μετά την άρνηση και των δικηγόρων της αρχικής επιλογής των κατηγορουμένων να αποδεχτούν τον διορισμό τους, (πλην των συνηγόρων της νεαρής Κωνσταντίνας Καρακατσάνη), αρνήθηκε με τη σειρά της να προχωρήσει σε νέο διορισμό δικηγόρων.


Η ενέργεια αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύμα αντιδράσεων με τους κατηγορούμενους οι οποίοι βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι να προχωρούν σε απεργία πείνας.

Οι δικηγόροι που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους, ζήτησαν από το δικαστήριο να ανακαλέσει τις αποφάσεις του με τις οποίες αρνήθηκε να κάνει δεκτά τα αιτήματα των κατηγορούμενων που αφορούν στη μη παρακράτηση τω ταυτοτήτων, και στη μαγνητοφώνηση των πρακτικών.

Οι μόνοι που διαχώρισαν τη θέση τους ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Καρακατσάνη, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου οι όποιοι υποστήριξαν ότι η εντολέα τους δεν αποχώρησε ποτέ από την διαδικασία εμείς ποτέ δεν καταργηθήκαμε και ζήτησαν από τη πρόεδρο να ανακαλέσει την απόφαση περί αυτεπάγγελτου διορισμού τους.
Το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να αποφασίσει για τα παραπάνω ζητήματα.