ΕΛΛΑΔΑ

Χ. Καστανίδης: «Δεν θα καμφθούμε από τέτοιες ενέργειες»

Χ. Καστανίδης: «Δεν θα καμφθούμε από τέτοιες ενέργειες»
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν...

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν οιονδήποτε απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Με αφορμή την αποστολή του χθεσινού τρομοπακέτου στο υπουργείο με παραλήπτη τον ίδιο, ο κ. Καστανίδης δήλωσε: «πράγματι έφτασε ένα παγιδευμένο δέμα στο υπουργείο η συνδεσμολογία του οποίου πιθανόν παραπέμπει στην οργάνωση των ‘Πυρήνων’, από όσα γνωρίζω η εκρηκτική ύλη ήταν μεγαλύτερης ισχύος από αυτή που εστάλη στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Παρελήφθη από συνεργάτη μου ενώ είχαν δοθεί συστηματικές οδηγίες για τον σχετικά με τον έλεγχο της αλληλογραφίας. Η προνοητικότητα στελεχών του πολιτικού μου γραφείου οδήγησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού. Ευχαριστώ τους πυροτεχνουργούς και τους άντρες της αντιτρομοκρατικής» δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παρέθεσε ο Χάρης Καστανίδης.

Ο υπουργός αναφερόμενος στη δίκη των «Πυρήνων», τόνισε με έμφαση: «η δίκη των ‘Πυρήνων’ θα συνεχίσει με όλες τις νόμιμες προβλέψεις. Οι δικαστικοί λειτουργοί θα κάνουν ότι επιτάσσει το σύνταγμα. Δεν πρόκειται κανείς να καμφθεί από τέτοιου είδους ενέργειες».

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η εξέλιξη στη δίκη μετά την άρνηση των δικηγόρων να αποδεχτούν το διορισμό τους, ο Καστανίδης τόνισε «επ’ αυτού θα απαντήσει το δικαστήριο και όχι εγώ. Άλλωστε υπάρχει συγκεκριμένη νομολογία».