ΕΛΛΑΔΑ

Παρούσα στη δίκη των «Πυρήνων» μόνο η Καρακατσάνη

Παρούσα στη δίκη των «Πυρήνων» μόνο η Καρακατσάνη
Να υπερασπίσει εαυτόν με την παρουσία της στο...

Να υπερασπίσει εαυτόν με την παρουσία της στο δικαστήριο αποφάσισε η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, η οποία κατηγορείται για συμμέτοχη στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους της η 20χρονη κοπέλα θα είναι τουλάχιστον (μέχρι στιγμής) η μόνη που θα κάθετε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων.

Όπως η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο επιθυμεί να δικαστεί και επανέλαβε ότι ουδέποτε έπαψε ή κατήργησε τους συνηγόρους υπεράσπισης της επιλογής της, Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν έχω ανακαλέσει ποτέ την εντολή μου προς τους δικηγόρους μου. Ουδέποτε έχω κάνει δήλωση αποχώρησης. Οι αστυνομικοί με απομάκρυναν βίαια βάζοντας μου χειροπέδες. Έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη να έρθω σε επικοινωνία και συνεννόηση με τους δικηγόρους μου. Επιθυμώ να είμαι παρούσα στο δικαστήριο», είπε η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη ζητώντας από το δικαστήριο να διακόψει καθώς οι συνήγοροι της παρίσταντο σε άλλες δίκες στην Ευελπίδων.

Από την πλευρά τους οι 3 κατηγορούμενοι (Γιόσπας, Βογιατζάκης και Ράλλης) που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δήλωσαν ότι είναι παρόντες στο δικαστήριο αλλά απόντες από την διαδικασία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι που κρατούνται αρνήθηκαν να μεταχθούν στο δικαστήριο.

Τελικά η δική διεκόπη για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας με την κατάθεση αστυνομικών.