ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΕΔΥΕΘ

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΕΔΥΕΘ
Συγκέντρωση και πορεία κατά του ΝΑΤΟ και των δραστηριοτήτων του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου...

Συγκέντρωση και πορεία κατά του ΝΑΤΟ και των δραστηριοτήτων του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου διοργάνωσε απόψε, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και αφού συγκρότησαν πορεία, κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να επιστρέψουν, μέσω του πεζόδρομου της Αριστοτέλους, στο σημείο της αφετηρίας τους, όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές μεταξύ άλλων ζήτησαν την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο του Νατοϊκού Στρατηγείου που έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη (πρώην 3ο Σώμα Στρατού), καθώς και την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, που βρίσκονται εκτός συνόρων σε αποστολές του ΝΑΤΟ.

Την ανησυχία του και τον προβληματισμό του, για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, εξέφρασε, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού στην κινητοποίηση, ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας, ζητώντας την ίδια στιγμή από συγκεντρωμένους να υπερασπιστούν την ειρήνη, μαζί τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας.