ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο οι υπάλληλοι με «μαϊμού» πτυχία και δεκάδες αναρρωτικές

Στο στόχαστρο οι υπάλληλοι με «μαϊμού» πτυχία και δεκάδες αναρρωτικές

Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν δηλώσει πτυχία και προσόντα για να αυξάνουν τα μόριά τους καθώς και αυτοί που παίρνουν τη μία αναρρωτική άδεια μετά την άλλη.

Η συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, το συγγραφικό έργο που παρουσιάζουν οι υπάλληλοι και ό,τι άλλο υπάγεται στα λεγόμενα προσόντα τίθεται υπό εξέταση.

Θα γίνει έλεγχος κατά πόσο όλα αυτά ισχύουν και στην περίπτωση που βρεθούν «μαϊμού» προσόντα ο υπάλληλος θα έρθει αντιμέτωπος με απόλυση καθώς θα πρόκειται για ψευδή βεβαίωση προς την υπηρεσία.

Επίσης σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» θα επανεξεταστούν όλες οι αναρρωτικές άδειες, που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της θητείας του κάθε υπάλληλος με στόχο να εξεταστούν τα χρονικά όρια και να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερβολική και ύποπτη χρήση του δικαιώματος αδείας.

Τα παραπάνω στοιχεία, μαζί με πειθαρχικά παραπτώματα που πιθανώς έχει κάποιος υπάλληλος θα υπαχθούν στο λεγόμενο μητρώο του κάθε υπαλλήλου, το οποίο θα αξιοποιηθεί και για την επιλογή υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης.

Οι έλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Προϊσταμένη δεν πατούσε στη δουλειά και όμως πληρωνόταν!

Γερμανός δημόσιος υπάλληλος είχε να δουλέψει 14 χρόνια!