ΕΛΛΑΔΑ

500 μαθητές σε αγώνες επιχειρηματολογίας

500 μαθητές σε αγώνες επιχειρηματολογίας
Μισή χιλιάδα μαθητών από συνολικά 70 σχολεία της Αττικής, Μακεδονίας και Θράκης...

Μισή χιλιάδα μαθητών από συνολικά 70 σχολεία της Αττικής, Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετάσχουν στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες επιχειρηματολογίας, που διοργανώνει φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές, καλούνται να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους για ένα συγκεκριμένο θέμα, καθώς και να αντικρούσουν τα επιχειρήματα της αντίπαλης ομάδας, με ισχυρότερα.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι κριτές των αγώνων (πανεπιστημιακοί και φιλόλογοι) πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους, προκειμένου να εξασκήσουν τις τεχνικές και τους κανόνες του Λόγου και του Αντιλόγου, ενόψει της διεξαγωγής των αγώνων.

Ο προκριματικός για την Περιφέρεια της Μακεδονίας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο 7ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς, με τη συμμετοχή 35 σχολείων. Από κάθε Περιφέρεια θα προκριθούν έξι σχολεία, που θα αναμετρηθούν στον τελικό αγώνα, στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, την Κυριακή 13 Μαρτίου.