ΕΛΛΑΔΑ

Κρατήστε ομπρέλες!

Κρατήστε ομπρέλες!
Μικρή μεταβολή του καιρού θα έχουμε από αύριο, Δευτέρα, το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά με βροχές

Μικρή μεταβολή του καιρού θα έχουμε από αύριο, Δευτέρα, το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη πιθανό να εκδηλωθούν το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός και στη Θράκη που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν, θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σε αυτές τις περιοχές. Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα στα νότια νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν, το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα νότιοι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές.

Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.