ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΑΣΥ: Χωρίς βενζίνη τα περιπολικά!

ΠΟΑΣΥ: Χωρίς βενζίνη τα περιπολικά!
Δημόσια διαμαρτυρία για τις δραστικές περικοπές κονδυλίων που...

Δημόσια διαμαρτυρία για τις δραστικές περικοπές κονδυλίων που αλλοιώνουν την ικανότητα της Αστυνομίας στον αγώνα της εναντίον του εγκλήματος και της παρανομίας, διατυπώνει, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και ζητεί από την ηγεσία να δώσει άμεση λύση στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν πως το 30% των περιπολικών και μηχανών της αστυνομίας παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ το υπουργείο κάνει λόγο για ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 17%. Επίσης μιλούν για ελλείψεις ακόμα και στο χαρτί για τις δικογραφίες, ενώ σε περιοχές της επαρχίας αστυνομικά τμήματα δεν έχουν περιπολικά.

Η Ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωση: «Οι συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα περιγράφουν ήδη με μελανά χρώματα τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται εξαιτίας της μη έγκαιρης έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για δαπάνες που έχει ως συνέπεια:

τον παροπλισμό οχημάτων (το 80% του συνόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται εκτός των ορίων εγγύησης της καλής λειτουργίας),

- την διακοπή παροχής καυσίμων για την κίνηση των οχημάτων (λόγω μη εξόφλησης των οφειλομένων δαπανών),

- την διακοπή ανεφοδιασμού πετρελαίου θέρμανσης,

- την παύση αγοράς αναλώσιμων υλικών και ειδών υγιεινής

- την αναστολή προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των κτηριακών υποδομών και κρατητηρίων,

- το πρόβλημα στη σίτιση των κρατουμένων λόγω εξάντλησης και μη αναπλήρωσης της παγίας προκαταβολής των Υπηρεσιών,

- την αδυναμία εφοδιασμού - προμηθειών ειδών ατομικού εξοπλισμού»

Τέλος υπογραμμίζεται στο μήνυμα πως: «Δεν θα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα την απαξίωση του Οργανισμού μας. Θα αναγκαστούμε πλέον να αντιδράσουμε δυναμικά για να μην ξαναζήσουμε την εποχή των εράνων και της αναζήτησης «χορηγών» για βασικές υπηρεσιακές ανάγκες».