ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών

Προθεσμία για τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών
Οι οποίοι φέρονται να ζημίωσαν με πολλά εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο...

Για το κακούργημα της απιστίας και μάλιστα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, αλλά και για ψευδείς βεβαιώσεις, κλήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα 17 οικονομικοί ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών -εν ενεργεία και πρώην-, οι οποίοι φέρονται να ζημίωσαν με πολλά εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο.

Μαζί με τους 17 κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις και ένας δικηγόρος που φέρεται να λειτουργούσε από κοινού με τους οικονομικούς ελεγκτές.

Όλοι πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους ισχυρισμούς τους.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες του υπουργείου Οικονομικών ότι οι συγκεκριμένοι ελεγκτές προέβαιναν σε φορολογικούς επανελέγχους και διέγραφαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ που είχαν επιβληθεί από άλλο κλιμάκιο συνάδελφων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαγραφές των χρεών αφορούν σε 25 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 17 είναι ιδιωτικές και οι 8 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικές Επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και μεγάλοι Δήμοι της χώρας.

Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει θέμα δωροδοκίας και για το λόγο αυτό δεν έχει διαταχθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ δεν έχει υπάρξει ούτε εμπλοκή κάποιου συγκεκριμένου επιχειρηματία στην υπόθεση.