ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια εγκλήματα... λόγω πάθους

Άγρια εγκλήματα... λόγω πάθους
Έρωτες που έγραψαν... αρνητική ιστορία, πάθη που οδήγησαν...

Έρωτες που έγραψαν... αρνητική ιστορία, πάθη που οδήγησαν στο τέλος δυνατές σχέσεις με τον πιο παράφωνο και τραγικό τρόπο: το έγκλημα.

«Αυτό που δεν σκέφτηκε κανείς ως τώρα είναι ο δικός μου πόνος. Δολοφονήθηκε η γυναίκα μου και δεν είχα κανέναν να κυνηγήσω. Ποιον να κυνηγήσω; Εγώ τη σκότωσα». Με αυτές τις φράσεις ο Παναγιώτης Φραντζής είχε περιγράψει το προσωπικό του «αδιέξοδο» όταν είχε μιλήσει για πρώτη φορά τότε δημόσια μέσα από τη φυλακή.

Καλοκαίρι του 1987 και ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται από το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε ο Παναγιώτης Φραντζής. Η νοσηρή ζήλια του για την μόλις 18χρονη σύζυγο του Ζωή τον τύφλωσε. Μετά από νυχτερινή έξοδο με τη σύζυγο του λογομαχούν έντονα. Ο Φραντζής καταφέρνει να στραγγαλίσει την σύζυγό του και με ψυχραιμία μεταφέρει το πτώμα της στην μπανιέρα του σπιτιού τους και με σύνεργα ένα κρητικό μαχαίρι και ένα σφυρί από τις 03:30 μέχρι τις 07:00 η ώρα το πρωί τεμάχισε το άψυχο κορμί της σε 16 κομμάτια!

Φεβρουάριος του 1994, ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Βαγιωνής, 47 χρόνων, μαχαιρώνει την Ελένη Πίσκου, μητέρα ενός ανήλικου τότε κοριτσιού. Ο ίδιος μίλησε αργότερα για "τραγικό ατύχημα. Η ζωή του όμως είχε στιγματιστεί από την αρρωστημένη αγάπη που έτρεφε για τη γυναίκα που ήθελε ή δίπλα του ή στο θάνατο.

Ιανουάριος του 1998 ,ο 24χρονος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Σκιαδόπουλος, οποίος αναζητάει απεγνωσμένα την καλλονή αρραβωνιαστικιά του Τζούλι Μαρί Σκάλι. Λίγες μέρες αργότερα παραδέχεται ότι την δολοφόνησε και τεμάχισε το πτώμα της, αφού έβαλε τα μέλη της μέσα σε μια βαλίτσα και τα πέταξε στο ποτάμι. "Το χωρίζουμε είναι η μόνη λέξη που δεν περίμενα να ακούσω ποτέ από το στόμα της" δηλώνει στους αστυνομικούς, γεμάτος αγανάκτηση για όλους αυτούς, οι οποίοι αμφισβητούσαν την αγάπη του για εκείνη. Ο έρωτας και η υπερβολική αγάπη έγιναν ζήλια και το μυαλό του Σκιαδόπουλου θόλωσε.

Η δολοφονία του αστυνομικού Χρήστου Κολιτσόπουλου από τον 24χρονο εραστή της γυναίκας του Γιάννη Σγουρίδη, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα των συνηθισμένων δολοφονιών από έρωτα και ζήλια. Στην περίπτωση αυτή η Κάτια Κολιτσοπούλου «η τίγρης του Παγκρατίου» θέλησε να κρατήσει τον έρωτά της για τον Σγουρίδη μακριά από τον σύζυγό της σκοτώνοντάς τον μπροστά στα μάτια του 4χρονου τότε γιου της.

Το έγκλημα πάθους είναι τυπική περίπτωση, ύστερα από ματαίωση του έρωτα. Ένα από τα όπλα του είναι η ζηλοτυπία, η οποία στην περίπτωση της ματαίωσης του έρωτα είναι δυνατόν να μετατραπεί ακόμη και σε ανθρωποκτόνο παράγοντα.