ΕΛΛΑΔΑ

Οι χίπιδες επιστρέφουν στα Μάταλα!

Οι χίπιδες επιστρέφουν στα Μάταλα!
Πρόσκληση στους απανταχού χίπιδες για επιστροφή στα Μάταλα! Ο 69χρονος...

Πρόσκληση στους απανταχού χίπιδες για επιστροφή στα Μάταλα! Ο 69χρονος Γεμρανός συγγραφέας-δημοσιογράφος Αρν Στομάγερ από κοινού με έναν ομοεθνή του οργανώνουν για τον Ιούνιο ένα reunion …βετεράνων χίπιδων στη φημισμένη περιοχή του Ηρακλείου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11 και 12 Ιουνίου. Οι δυο Γερμανοί τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τη Κρήτη έχοντας μάλιστα γράψει και σειρά βιβλίων όπως «The myth of Matala» και σκιαγραφεί τον τόπο ελευθερίας που αποτέλεσε ορμητήριο για χιλιάδες χιπις.

« Ο ίδιος δεν ήμουν χίπης. Επισκέφτηκα τα Μάταλα ως φοιτητής το 1967 και μαγεύτηκα από την ομορφιά του τοπίου και τη ζωή εκεί. Η επόμενη φορά που ήρθα ήταν το 1975, μετά την πτώση της χούντας.

Ηδη από τότε το σκηνικό είχε αρχίσει να αλλάζει, τα σημάδια του τουρισμού είχαν κάνει την εμφάνισή τους» αναφέρει ο Στομάγερ μιλώντας στην εφημερίδα.
Οι δυο εμπνευστές ελπίζουν να υπάρξει ανταπόκριση ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν μέσω της ιστοσελίδας www.arnstrohmeyer.de