ΕΛΛΑΔΑ

Απολύσεις με κοινωνικά κριτήρια στον 9,84

Απολύσεις με κοινωνικά κριτήρια στον 9,84
Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι δεν θα την πληρώσουν οι συμβασιούχοι αλλά οι απολύσεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια...

Τη λήψη πρωτοβουλίας για να συμφωνηθούν κανόνες για την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, «ώστε να μην διολισθαίνει σε καταστάσεις που δεν το τιμούν» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Καμίνη αποτέλεσε ένταση που προηγήθηκε, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μιχαλολιάκος πρότεινε να μιλήσει κάτοικος του 6ου δημοτικού διαμερίσματος, ο οποίος εισερχόμενος στην αίθουσα άρχισε να απειλεί τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κωνσταντίνου. Είχε προηγηθεί συζήτηση για την εκδήλωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, στην Πλατεία Αττικής, όπου ορισμένοι κάτοικοι απείλησαν να κλείσουν τα μεγάφωνα της εκδήλωσης, αν δεν αποχωρούσαν από τον χώρο της πλατείας άλλοι κάτοικοι.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε επίσης την απομάκρυνση από την αίθουσα ατόμου που δεν ήταν διαπιστευμένο για την κάλυψη, με κάμερα, των συνεδριάσεων. Παράλληλα, τέθηκε από πολλούς δημοτικούς συμβούλους το ζήτημα της δυσανάλογης παρουσίας μέσα στην αίθουσα και στους διαδρόμους ατόμων από την παράταξη του κυρίου Μιχαλολιάκου, όταν είναι γνωστό ότι κάθε παράταξη δικαιούται συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων, ανάλογα με το ποσοστό που εξασφάλισε στις δημοτικές εκλογές.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατάσταση με τους εργαζόμενους στον 9,84, με τοποθετήσεις για «πιέσεις σε δημοσιογράφους να παραιτηθούν και απειλές για απολύσεις».

Ο Γιώργος Αμυράς ζήτησε από τον δήμαρχο «να φέρει το θέμα στη δημοσιότητα γιατί είναι θέμα λειτουργίας της δημοκρατίας, καθώς ο σταθμός επί σειρά ετών είχε μετατραπεί σε μηχανή δημόσιων σχέσεων».

Ο κ. Καμίνης απάντησε ότι με τον 9,84 υπάρχει ζήτημα, καθώς απορροφά 12,5 εκ. ευρώ το χρόνο, απασχολεί 384 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 284 είναι δημοσιογράφοι, αριθμός πολύ μεγαλύτερος, όπως επεσήμανε, σε σχέση με αυτά που ισχύουν σε άλλους ιδιωτικούς σταθμούς και πρόσθεσε ότι «ο σταθμός είτε θα εξυγιανθεί είτε θα κλείσει, πρέπει να λειτουργήσει με λιτότητα, χωρίς σπατάλη, με προορισμό την πόλη».
Ανέφερε ακόμη ότι «θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αναζητηθούν τα εύκολα θύματα να είναι οι συμβασιούχοι, θα υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια».

Στη συνεδρίαση προσήλθε και μίλησε, με πρωτοβουλία της παράταξης Κακλαμάνη, ο σκηνοθέτης και δημιουργός του Αμφιθεάτρου, Σπύρος Ευαγγελάτος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στο δημοτικό συμβούλιο για την εξεύρεση ενός κενού ακινήτου του Δήμου, προκειμένου να παραχωρηθεί για στέγαση του θεάτρου του, καθώς όπως τόνισε «το Αμφιθέατρο, μετά από 36 χρόνια λειτουργίας θα προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του, καθώς έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, την περικοπή των κονδυλίων από το Υπουργείο Πολιτισμού και την απόφαση για αποκλεισμό του από το φετινό φεστιβάλ Επιδαύρου, με την αιτιολογία ότι είχε πάρει μέρος πέρυσι».

Ο δήμαρχος Αθηναίων , αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Αμφιθεάτρου στην Τέχνη δήλωσε: «Θα κοιτάξουμε στο μέτρο του δυνατού και σε συνεννόηση και με τις άλλες παρατάξεις τι μπορούμε να κάνουμε».