Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών στη ΓΑΔΑ

Έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ στην Αλεξάνδρας συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12:00 αστυνομικοί στη μνήμη των δύο...

Έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ στην Αλεξάνδρας συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12:00 αστυνομικοί στη μνήμη των δύο άδικα δολοφονημένων ένστολων της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και ως μήνυμα στην Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Σώματος.

 


Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων κάλεσε την ίδια ώρα, σύσσωμους τους αστυνομικούς να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους και να απέχουν για μισή ώρα από κάθε υπηρεσιακή τους δραστηριότητα, εκτός των επειγόντων περιστατικών.

«Η Αστυνομία είναι σε εγκατάλειψη», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιάννης Μακρής, προσθέτοντας ότι "δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές, όταν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους".

 

Ο κ. Μακρής δήλωσε πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ενώ κατήγγειλε πως "την ώρα της δράσης, όταν κλήθηκαν να συνδράμουν περιπολικά της αστυνομικά δεν υπήρχαν, καθώς απασχολούνταν στη φύλαξη προέδρων ομάδων".

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Αντώνης Λιακόπουλος , έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Υπηρεσία, λέγοντας ότι "στο τμήμα που υπηρετώ δεν υπάρχει όχημα να κάνουμε τη δουλειά μας. Πολλοί αστυνομικοί προκειμένου να εξοπλιστούν βάζουν χρήματα από την τσέπη τους".