ΕΛΛΑΔΑ

«Φουλάρουν» για χώρους βιολογικού καθαρισμού στην Κρήτη

«Φουλάρουν» για χώρους βιολογικού καθαρισμού στην Κρήτη
Στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά...

Στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, προσπαθεί να μπει ο Δήμος Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες μελέτες και εργασίες, έτσι ώστε να προλάβει ο Δήμος την καταληκτική ημερομηνία η οποία έχει οριστεί για τον Ιούνιο. Οι εμπλεκόμενοι φορείς, προσπαθούν να βρουν τους χώρους στους οποίους θα κατασκευαστούν οι βιολογικοί καθαρισμοί. Μάλιστα, 18 κάτοικοι της πόλης έχουν παραχωρήσει εκτάσεις οικειοθελώς, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των λυμάτων, τα οποία μέχρι τώρα κατέληγαν στη θάλασσα του βόρειου Ρεθύμνου.

Τα χωριά για τα οποία υπάρχει η θέληση να γίνουν έργα, είναι τα εξής: Επισκοπή, Αρχοντική, Κούφη, Καρωτή, Μυριοκέφαλα, Κάτω Πόρος, Μαρουλού, Αλώνες, Βιλανδρέδο, Αμνάτος, η Παλαιά και η Νέα Ελεύθερνα, Έρφοι, Σκουλούφια, Χάρκια και Κυριάννα καθώς και ο Αγ. Κωνσανντίνος, τα Ρούστικα, το Ζουρίδι, οι Σαϊτούρες, το Μαλάκι, η Παλαίλημνος, τα Φρατζεσκιανά Μετόχια και το Βαρσαμόνερο.

Πηγή: Ρεθεμνιώτικα νέα