ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύουν στην Αίγυπτο -Τους έκοψαν και το μισθό

Κινδυνεύουν στην Αίγυπτο -Τους έκοψαν και το μισθό
Τους έκοψαν το επιμίσθιο τις ημέρες, που είχαν επαναπατριστεί στην Ελλάδα, λόγω των ταραχών...

Για το «ψαλιδισμένο» τους επιμίσθιο, διαμαρτύρονται οι έλληνες δάσκαλοι της Αιγύπτου, θέμα που πρώτο είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr.

Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Κάιρο απέστειλαν ψήφισμα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας ότι, άδικα «κόπηκε» το εν λόγω ποσό περίπου 500 ευρώ, από τις αποδοχές τους.

Το αρμόδιο υπουργείο «πάτησε» σε νόμο του 1996 για να περικόψει το επίδομα, καθώς εκείνες τις ημέρες τα ελληνικά σχολεία στην αραβική χώρα ήταν κλειστά, λόγω των ταραχών.

Από την πλευρά τους οι έλληνες δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι, «τις ημέρες της εξέγερσης βρέθηκαν σε κίνδυνο ενώ η κατάσταση στο Κάιρο παραμένει επικίνδυνη, με ισχύ στρατιωτικού νόμου, νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και συμμορίες κακοποιών που επιτίθενται σε μεμονωμένα άτομα».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο να εξετάσει τη δυνατότητα καταβολής ολόκληρου του επιμισθίου για τις ημέρες που ήταν στην Ελλάδα, λόγων των γεγονότων στην Αίγυπτο. «Η περικοπή των αποδοχών μας φέρνει σε δύσκολη οικονομική θέση και απαξιώνει το έργο μας», υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε επίσης: Έλληνες δάσκαλοι στην Αίγυπτο “πληρώνουν” την εξέγερση