ΕΛΛΑΔΑ

ΙΚΑ: Δείτε με ένα κλικ αν έχει ανανεωθεί το βιβλιάριο υγείας σας

ΙΚΑ: Δείτε με ένα κλικ αν έχει ανανεωθεί το βιβλιάριο υγείας σας

Ξεχάστε τις ουρές και την ταλαιπωρία στον ΙΚΑ. Τώρα όλα γίνονται με ένα απλό κλικ, αρκεί να έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή. Το ΙΚΑ πλέον παρέχει τη δυνατότητα να ελέγχουμε ηλεκτρονικά αν έχει ανανεωθεί το βιβλιάριο υγείας μας.

Για όσους υπάγονται στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι (συμπεριλαμβάνονται και οι ασφαλισμένοι του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ) μπορούν να ελέγξουν εάν έχει ανανεωθεί η ασφαλιστική τους ικανότητα για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016 πατώντας εδώ.

Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.
Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους/ Ασφαλιστική Ικανότητα).

Τέλος, αναμένεται σύντομα να τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω της οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / ΑΜΑ) των προστατευόμενων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).

Σχετικές ειδήσεις