ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη στο Χαϊδάρι (Photos)

Εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη στο Χαϊδάρι (Photos)

Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Απριλίου, οι Αρχές εντόπισαν σε εκκλησία του Χαϊδαρίου την Βίκυ Σταμάτη, η οποία είχε αποδράσει τα ξημερώματα της Πέμπτης (02/04).

Μια ήμερα μετά την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο, όπου και νοσηλευόταν από το Δεκέμβριο του 2013, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χαϊδάρι.

stamati 4

Υπάρχουν δυο εκδοχές για το πώς εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη.

Η εκδοχή του συνηγόρου της, αναφέρει ότι τηλεφώνησε άγνωστος στο κινητό του και του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδαρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει».

Κατά αυτή την εκδοχή ο κ. Ραγκούσης τηλεφώνησε στον εισαγγελέα Ντογιάκο και εκείνος κινητοποίησε τις αρχές που πήγαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι πράγματι η κ. Σταμάτη ήταν εκεί.

Μάλιστα κατά τον κ. Ραγκούση, αυτό το πρόσωπο είναι γνωστός της Βίκυς Σταμάτη και την αναγνώρισε αλλά παραμένει μέχρι στιγμής άφαντος.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως υπήρξε τηλεφώνημα στην αστυνομία από άγνωστο, ο οποίος ανέφερε πως εντοπίστηκε «αμνήμων άτομο» σε παγκάκι στο Χαιδάρι.

Είναι βέβαια πιθανόν να επικοινώνησε με τον κ. Ραγκούση και με την αστυνομία, το ίδιο άτομο.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία εντόπισε την Βίκυ Σταμάτη στα σκαλιά της Εκκλησίας της «Παναγίτσας» στην οδό Καραολή Δημητρίου και Υψηλάντου, πίσω από το Δρομοκαΐτειο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο εισαγγελέας Εφετών Γρ. Πεπόνης και αστυνομικοί παρέλαβαν τη Βίκυ Σταμάτη, από την εκκλησία.

Σύμφωνα με το συνηγόρο της Φρ. Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη περιφερόταν άσκοπα επί ώρες και κατέληξε στην εκκλησία.

Είναι σε άθλια ψυχολογική κατασταση και δεν έχει πάρει τα φάρμακά της, ενώ έλεγε συνεχώς «τώρα πρέπει να πάω στο παιδί μου».

Η κ.Σταμάτη μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ όπου σπεύδουν και οι δυο εισαγγελείς όσο και γιατρός για να την εξετάσει.

Πιθανότατα μετά θα οδηγεί στον εισαγγελέα για το αδίκημα της αποδρασης κρατουμένου.

Οι Αρχές εξετάζουν τη σχέση μιας γυναίκας με την υπόθεση της Βίκυς Σταμάτη, η οποία την είχε επισκεφτεί στο Δρομοκαΐτειο δυο ημέρες πριν την απόδραση και διαμένει στο Χαϊδάρι.

stamati2

Το μήνυμα της Βίκυς Σταμάτη

Χαραγμένο σ' ένα από τα δέντρα του προαύλιου χώρου της εκκλησίας όπου εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη, βρέθηκε ένα μήνυμα το οποίο φαίνεται ότι έχει γραφτεί από την ίδια.

Το μήνυμα είναι ακατάληπτο, ξεχωρίζουν όμως κάποιες λέξεις όπως «μάνα», «αγάπη», «περισσεύει» και το όνομα της ίδιας στα αγγλικά.

stamati 3

Πώς απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Περίπου 24 ώρες μετά τη νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τζοχατζόπουλου απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου και νοσηλευόταν.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο παίρνοντας μαζί της όλα τα προσωπικά της αντικείμενα και το κινητό της τηλέφωνο.

Αν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού φρουρούν επί 24ωρου βάσεως το δωμάτιό της στο ισόγειο του νοσοκομείου, η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε τα ξημερώματα της Πέμπτης να αποδράσει από το μπαλκόνι του δωματίου της.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος στις 6 το πρωί, όταν μπήκαν στο δωμάτιό της και διαπίστωσαν ότι η Βίκυ Σταμάτη έλειπε.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο κατάφερε να αποδράσει από το μπαλκόνι του δωματίου της κάποια στιγμή μετά τη μια και μισή τα ξημερώματα, όταν και έγινε ο τελευταίος έλεγχος και πριν τις έξι το πρωί (όταν διεξάγεται ο πρώτος έλεγχος).

Η Βίκυ Σταμάτη άνοιξε το λουκέτο που είχε η μπαλκονόπορτα που «βλέπει» στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου και εξαφανίστηκε.

Λίγες ώρες μετά την απόδρασή της, συνελήφθησαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν την ευθύνη της φύλαξης της κ. Σταμάτη, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο δωμάτιο, μετά την απόδραση, βρέθηκε σημείωμά της, στο οποίο η Βίκυ Σταμάτη κατηγορεί τους δικαστές για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής της.

Σχετικές ειδήσεις