ΕΛΛΑΔΑ

Μαζική δηλητηρίαση σκύλων με υδροκυάνιο στη Δράμα

Μαζική δηλητηρίαση σκύλων με υδροκυάνιο στη Δράμα

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Δράμα, από την αποκάλυψη ότι πλήθος αδέσποτων σκύλων δολοφονήθηκαν με υδροκυάνιο από άγνωστο ή άγνωστους δράστες.

Το υδροκυάνιο είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία και το ότι ο τοξικολογικός έλεγχος που έγινε στα άτυχα ζώα που βρέθηκαν νεκρά στο Δοξάτο της Δράμας, έδειξε την ύπαρξή του στον οργανισμό τους, μόνο αποτροπιασμό προκαλεί.

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος του Δοξάτου είχε επικηρύξει με 1.000 ευρώ όσους δηλητηριάζουν αδέσποτα ζώα.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το thrakitoday.com.com, με πρωτοβουλία των κτηνιάτρων έγινε λήψη δείγματος από τα νεκρά ζώα και διαπιστώθηκε πως ο αδίστακτος δράστης (ή δράστες) χρησιμοποίησε υδροκυάνιο για να τα σκοτώσει.

«Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θεωρεί σκόπιμο να τονίσει την κατακραυγή της κοινωνίας της Δράμας, όλης της Περιφέρειας και όλου του εδαφικού της χώρου κατά της ειδεχθούς αυτής πράξης και να δηλώσει ότι είναι έξω από τις λογικές της κοινωνίας μας», αναφέρει μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης ζήτησε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία των αδέσποτων ζώων αφενός και από τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας να ενεργήσουν τα δέοντα για την προστασία της.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή τα συγκεκριμένα περιστατικά να αναφερθούν με λεπτομέρειες στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας.

Σχετικές ειδήσεις