ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας - Προσλήψεις 140 εργαζομένων

Ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας - Προσλήψεις 140 εργαζομένων

Σε λειτουργία μπαίνει ξανά από σήμερα και ύστερα από ένα χρόνο αναστολής της λειτουργίας του, το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Ήδη στο δυναμικό του εργοστασίου έχουν προσληφθεί 94 άτομα, με συμβάσεις 3,5 μηνών και εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει και η πρόσληψη άλλων 140 εργαζομένων ώστε να επανδρωθούν όλα τα τμήματα.

«Οι 60.000 τόνοι τεύτλων αντιστοιχούν σε 12.000 στρέμματα καλλιέργειας, έκταση κατά πολύ μικρότερη της καλλιεργητικής πρόθεσης των αγροτών, η οποία στη διάρκεια της σποράς "άγγιζε" τα 25.000-30.000 στρέμματα, που όμως δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» διευκρινίζει ο διευθυντής του εργοστασίου Παράσχος Παρασχούδης.

Ο διευθυντής του εργοστασίου χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την επαναλειτουργία του, καθώς παραδοσιακοί καλλιεργητές τεύτλων που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσυρθεί, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τώρα επανέρχονται, εκφράζοντας εκ νέου το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Ο κ. Παρασχούδης έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του εργοστασίου για την τοπική κοινωνία, λέγοντας ότι αν ρωτήσει κανείς τους κατοίκους της Ορεστιάδας που έκαναν το πρώτο τους μεροκάματο, η απάντηση που θα εισπράξει από την πλειοψηφία αυτών θα είναι στο εργοστάσιο ζάχαρης.

Πριν από 40 χρόνια, οι πρώτοι εργαζόμενοι ονειρεύτηκαν και ταύτισαν τη ζωή τους με τη λειτουργία του εργοστασίου, σήμερα νέοι άνθρωποι καλλιεργητές και εργαζόμενοι, φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους, μπορούν να ελπίζουν και να αισιοδοξούν.

Σχετικές ειδήσεις