ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρεύεστε κύριε Τσίπρα; (photos)

Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρεύεστε κύριε Τσίπρα; (photos)

Κολωνός, πρωί Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2016. Παραγωγοί λαϊκών αγορών στήνουν τους πάγκους τους και μοιράζουν φρούτα και λαχανικά δωρεάν, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εκατοντάδες άνθρωποι, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους στριμώχνονται, για μια πλαστική σακούλα πορτοκάλια ή ένα χαρτοσάκουλο γεμισμένο με κρεμμύδια, πατάτες ή μαρούλια.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις για το πρόσωπο της φτώχειας και της εξαθλίωσης στην Ελλάδα του 2016

Δείτε πιο πάνω στην photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τον Κολωνό

Εκατοντάδες ζευγάρια γερασμένων χεριών εκτείνονται μπροστά στις τάβλες και τους πάγκους των παραγωγών. Άλλα τόσα ζευγάρια υψώνονται μπροστά από βανάκια και φορτηγά που κατεβάζουν διαρκώς πλαστικές σακούλες, θαρρείς και πρόκειται για ικεσία. Μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά, όλα τα προϊόντα είχαν εξαφανιστεί, από τα χέρια που στριμώχνονταν.

Μπορεί να μην τους γνωρίζουμε, αλλά δεν μας είναι άγνωστοι: είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που δείχνουν ότι στην αυγή του 2016 η εξαθλίωση και η πείνα ζουν και βασιλεύουν.

Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του Μνημονίου. Είναι, όμως, αυτή η εικόνα της Ελλάδας που ονειρεύεστε εσείς, κύριε Τσίπρα;

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια στιγμιότυπα στη χώρα μας. Άλλωστε, η κυβέρνηση είχε προϊδεάσει ήδη από την πρώτη θητεία της ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες.

Ήταν την εποχή που ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προειδοποιούσε του Ευρωπαίους εταίρους ότι η οικονομική δυσπραγία θα ενίσχυε δραματικά τις ουρές στα συσσίτια και τις κουζίνες κοινωνικής αλληλεγγύης. Και να που τα πράγματα, λίγους μήνες μετά την υπογραφή του επαχθούς τρίτου Μνημονίου έχουν οδηγηθεί στο χειρότερο σημείο, σε μια αμείλικτη πραγματικότητα.

Αυτή είναι, όμως, η Ελλάδα που θέλετε, κύριε πρωθυπουργέ; Μια χώρα φτωχών, πενήτων και εξαθλιωμένων που υψώνουν τα χέρια ως ικέτες για μια σακούλα ζαρζαβατικά και εσπεριδοειδή;

Η χώρα αυτή ήταν πάντοτε περήφανη και σίγουρα δεν ήταν ποτέ επιθυμία της να τελεί υπό μια διακυβέρνηση διαρκούς ελεημοσύνης. Η ανεργία παραμένει το μείζον πρόβλημα. Ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει με περισσότερους φόρους και περισσότερο αίμα ανθρώπων, αλλά με δουλειά και αξιοπρέπεια.

Το αίμα, όμως, σώθηκε κι αυτό πια. Σταματήστε αυτή την τακτική με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις στη Βουλή για τα μάτια του κόσμου και το μάζεμα χειροκροτημάτων από τα κομματικά σας ακροατήρια. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι εκεί. Είναι εδώ, σε αυτά τα απλωμένα χέρια.

Καιρός να ξυπνήσετε, κύριε πρωθυπουργέ...

Σχετικές ειδήσεις