ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Η κοινωνία στα... κάγκελα και το Μαξίμου σε αφασία

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Η κοινωνία στα... κάγκελα και το Μαξίμου σε αφασία

Παραλύουν τα πάντα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου - Αδύναμη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την οργή του λαού. Έντονοι φόβοι για κοινωνική έκρηξη.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ - ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούν οι δανειστές, το μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε καθεστώς πανικού αφού άλλα είχε υποσχεθεί στον λαό και άλλα εφαρμόζει.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η γενική απεργία, ενάντια στην πρόταση Κατρούγκαλου για το νέο Ασφαλιστικό και οι φορείς που δηλώνουν συμμετοχή στην νέα πανελλαδική απεργία αυξάνονται συνεχώς.

Εκτός από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της συγκεκριμένης κινητοποίησης, μια σειρά από επιμέρους κλάδοι, εκφράζουν επίσημα τη συμμετοχή τους, στην απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν:

  • ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.
  • ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι): Μάλιστα θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42, μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
  • Αυτοκινητιστές ταξί. Διεκδικούν ανάμεσα στ' άλλα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ.
  • Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.
  • Νέοι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, φοροτεχνικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες.
  • Αγρότες.
  • Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά
  • ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  • ΠΟΕ – ΟΤΑ
  • Αστικές συγκοινωνίες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΠΕΚ) ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν.

Ο ΙΣΑ συστρατεύεται με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας που πλήττονται βάναυσα από τη λαίλαπα των μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση.

«Θα δώσουμε μάχη ενάντια στους οικονομικούς δολοφόνους της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγούν στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να οδηγήσει στη μετανάστευση και στην επαγγελματική εξαθλίωση χιλιάδες νέους επιστήμονες οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό», αναφέρει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στάσεις εργασίας.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη.

Αντίθετα, τρόλεϊ, τρένα και Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, όπως και τα ταξί. Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00.

  • ΠΝΟ – ΝΑΤ: Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω της απεργιακής κινητοποίησης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας και ζητεί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις