ΕΛΛΑΔΑ

Χάος στον Πειραιά: Οι πρόσφυγες φεύγουν με ταξί

Χάος στον Πειραιά: Οι πρόσφυγες φεύγουν με ταξί

Μπορεί η κυβέρνηση να έδινε «μάχη» τις τελευταίες ημέρες για να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο όπως δείχνουν τα γεγονότα δεν ήταν προετοιμασμένη για την μετακίνησή τους…

Σήμερα, για άγνωστους ακόμη λόγους οι πρόσφυγες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά και να κατευθυνθούν σε κέντρα φιλοξενίας. Η εγκατάλειψη αυτή δεν έγινε μαζικά αλλά σε μικρές ομάδες και πιθανολογείται πως οι πρόσφυγες έμαθαν πως οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά είναι ανθρώπινες.

Η κυβέρνηση ωστόσο, πιάστηκε απροετοίμαστη για ακόμη μία φορά καθώς στο λιμάνι υπήρχαν μόνο δύο λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών για να τους μεταφέρουν.

Πολλές οικογένειες προσφύγων περίμεναν μέχρι το βράδυ τα συγκεκριμένα μόνο δύο λεωφορεία και επειδή είχαν μικρά παιδιά στην αγκαλιά, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Με το πέσιμο της νύχτας, τα λεωφορεία σταμάτησαν να μεταφέρουν πλέον μετανάστες και πρόσφυγες προς το Σκαραμαγκά, κάτι που οδήγησε αρκετούς από αυτούς να καλέσουν ταξί για να μπορέσουν να φθάσουν μόνοι τους στον χώρο φιλοξενίας.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες όσοι καταφθάνουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά με ταξί δεν γίνονται δεκτοί καθώς δεν έχουν καταγραφεί περνώντας μέσα από την διαδικασία των λεωφορείων. Όσοι έμειναν πίσω αναζητούν τρόπους να φύγουν μέσα στη νύχτα με οποιοδήποτε μέσο για να φθάσουν και αυτοί στο Σκαραμαγκά.

Σχετικές ειδήσεις