ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιά 80 αστυνομικών... φυλάει τον Φλαμπουράρη

Στρατιά 80 αστυνομικών... φυλάει τον Φλαμπουράρη

Στρατιές αστυνομικών για την φύλαξη πολιτικών προσώπων που ανήκουν στην αριστερή κυβέρνηση και όχι μόνο, και ενώ τα αστυνομικά τμήματα ερημώνουν

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΝΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρακτηριστική περίπτωση, σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», αυτή του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ο οποίος έχει στην υπηρεσία του μόνο… 80 αστυνομικούς. Για να αποσπαστούν τόσοι πολλοί, κάποιοι αποσύρθηκαν από τις οργανικές θέσεις τους, από τα αστυνομικά τμήματα και από άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες το σπίτι του υπουργού Επικρατείας στα Εξάρχεια είχε γίνει δύο φορές στόχος επιθέσεων. Την πρώτη φορά οι δράστες έβαλαν φωτιά στην πόρτα ρίχνοντας εύφλεκτο υγρό ενώ τη δεύτερη εκτόξευσαν «βροχή» από βόμβες μολότοφ.

Ώστοσο να σημειώσουμε πως κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας είναι αναγκασμένο να λειτουργεί με μόνιμη δύναμη 17 αστυνομικούς. Αυτό σημαίνει πώς ο διοικητής του καθημερινά πρέπει να λειτουργεί το Α.Τ., μόνο με 6 άτομα.

Περισσότεροι απο 100 αστυνομικοί εκτελούν υπηρέσια για την προστασία προσώπων που κατηγορούνται σε μεγάλες υποθέσεις και που βρίσκονται σε ακροαματική διαδικασία και τους έχει επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός.

Επίσης 150 αστυνομικοί δεν χάνουν από τα μάτια τους την Ντέλια Βελκουλέσκου και τα άλλα μέλη των θεσμών όταν αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», πληγή που μαστίζει την ΕΛ.ΑΣ. είναι η φύλαξη και η προστασία υψηλών προσώπων, όπως δημοσιογράφων και πρώην πολιτικών που απασχολούν στρατιές αστυνομικών για τα σπίτια, τα γραφεία, τα εξοχικά τους ακόμα και τα γκαράζ τους όπου είναι σταθμευμένα τα πολυτελή οχήματα τους.

Ακόμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας και πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης που γνωρίζουν εκ των έσω τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού και μάλιστα είχαν κάνει και εξαγγελίες για την αντιμετώπιση του, απασχολούν έως και 20 αστυνομικούς για την προστασία τους.

Σχετικές ειδήσεις