ΕΛΛΑΔΑ

«Σκοτάδι» και αναπάντητα τα ερωτήματα στην εξαφάνιση της μικρής Μαρίας

«Σκοτάδι» και αναπάντητα τα ερωτήματα στην εξαφάνιση της μικρής Μαρίας

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διανυκτέρευσε η μικρή Μαρία, το κοριτσάκι ηλικίας 3,5 ετών, που εξαφανίστηκε την Κυριακή (1/5) από την μάντρα παλιών αυτοκινήτων του παππού της στο Σχιστό, όπου είχε πάει με τους γονείς του για το Πάσχα και βρέθηκε 20 ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου, περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της εξαφάνισης.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προληπτικά για εξετάσεις, καθώς από την εξέτασή του και από ιατροδικαστή δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση ή κάτι άλλο σοβαρό για την υγεία του, πέρα από την εμφανή ταλαιπωρία του και τις γρατζουνιές στα χέρια και στα πόδια οι οποίες, όπως εκτιμάται, προκλήθηκαν από τα χόρτα και τα κλαδιά της περιοχής.

Επίσης έχει γρατζουνιές στο πρόσωπο και πάλι από την ίδια αιτία, γι' αυτό εκτιμάται ότι πιθανόν κοιμήθηκε τη νύχτα κάπου στα χωράφια.

Οι συνθήκες εξαφάνισης του κοριτσιού δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνά την υπόθεση, δεν φαίνεται να σχετίζεται με «εξωτερικό παράγοντα».

Ειδικότερα, σε αστυνομικούς και τον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι συζήτησαν μαζί της διακριτικά, η μικρή δεν ανέφερε τίποτα για τρίτο άτομο, αυτοκίνητο, ή κάτι άλλο που να αφήνει υπόνοιες για απαγωγή.

Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε μετά το μεσημεριανό φαγητό του Πάσχα, από την μάντρα του παππού της, η οποία είναι ανοιχτή προς την ύπαιθρο της περιοχής και όταν διαπιστώθηκε η απουσία της, όλοι οι συγγενείς άρχισαν να την αναζητούν, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το "Χαμόγελο του Παιδιού", που εξέδωσε αγγελίες εξαφάνισης προς όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Οι ολονύκτιες αναζητήσεις δεν απέδωσαν καρπούς και τελικά εντοπίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, από δύο γυναίκες και έναν λιμενοφύλακα στο Χαϊδάρι, να περιπλανάται κλαίγοντας και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΡ ΣΤΟ CNN.GR

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης (3/5) οι γονείς της 4χρονης Μαρίας, μετά την παραμονή τους στα κρατητήρια του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας. Κατά την είσοδός τους, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι όλα πήγαν καλά, δεν έχουν δει ακόμη τη μικρή και θα πουν περισσότερα μόλις βγουν από τον εισαγγελέα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

«Θα σκοτώσω αυτόν που πήρε το παιδί»

Εμφανώς συγκινημένος ο παππούς της Μαρίας, Γιώργος Πρίντεζης, αφού έμαθε ότι το παιδί βρέθηκε και είναι καλά, έκανε λόγο για απόπειρα απαγωγής του κοριτσιού. «Θα σκοτώσω αυτόν που πήρε το παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ τα λόγια του παππού

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο παππούς της Μαρίας ισχυρίστηκε ότι έχει διαφορές με έναν Ρομά κι άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί αυτός να κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε το παιδί και ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την εξαφάνισή του ενώ κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Δείτε ΕΔΩ τι είχε δηλώσει ο πατέρας της μικρής Μαρίας στον Λευτέρη Σουχάιμπ και το cnn.gr.

Σχετικές ειδήσεις