ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι υποθέσεις κακοποίησης παιδιών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Αυτές είναι οι υποθέσεις κακοποίησης παιδιών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. ΤοNewsbomb.gr με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία θα πρέπει να θυμίζει σε όλο τον κόσμο πως υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά που υποφέρουν, ανοίγει το φάκελο των υποθέσεων κακοποίησης παιδιών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

ΤΟ NEWSBOMB.GR ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΟ» ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΦΡΙΚΗ

Σπυριδούλα, Μυρτώ, Ασπασία, Άννυ! Οι τραγικές ιστορίες που μας σημάδεψαν όλους! Εγκλήματα με θύματα παιδιά που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους και δράστες τους ίδιους τους γονείς. Σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος μικρών παιδιών που προκαλούν φρίκη. Μικρά αγόρια και κορίτσια στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων! Δυστυχώς, οι υποθέσεις κακοποιήσεις παιδιών στη χώρα μας είναι αμέτρητες.

Το Newsbomb.gr ανοίγει το «φάκελο» με τις υποθέσεις που έμειναν χαραγμένες στις μνήμες όλων μας.

Μάιος 2016 - Νεμέα: Έσβηναν τσιγάρα στο δεμένο με τριχιά κορμί του 3χρονου παιδιού τους

paidi

Τον απόλυτο εφιάλτη φαίνεται πως ζούσε στα χέρια των γονιών του ένα τρίχρονο αγόρι στη Νεμέα. Το μικρό αγγελούδι βρέθηκε δεμένο πισθάγκωνα σε μία καρέκλα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ωστόσο, το τραγικό της υπόθεσης δεν τελειώνει εδώ. Στο κορμί του έφερε σημάδια από σβησμένα τσιγάρα. Πίσω από τη βάναυση κακοποίηση φαίνεται πως κρύβονται οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι, μάλιστα, υποστήριξαν πως προχώρησαν σε αυτές τις πράξεις γιατί ήταν άτακτος.

Τόσο οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνόδευσαν το αγόρι, όσο και το ιατρικό προσωπικό συγκλονίστηκαν όταν είδαν σημάδια στο κορμί του μικρού από σβησμένα τσιγάρα.

Οι γονείς, βουλγάρικης καταγωγής, συνελήφθησαν για κακοποίηση ανηλίκου και έκθεση αυτού σε κίνδυνο.

Δείτε εδώ το χρονικό της υπόθεσης

Απρίλιος 2015: Η εξαφάνιση της μικρής Άννυ και η φρικτή δολοφονία της από τον ίδιο της τον πατέρα

anni

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία, η μικρή Άννυ Μπορίσοβα εξαφανίζεται στις 21 Απριλίου από το κέντρο της Αθήνας. Οι γονείς της πέφτουν εξ' αρχής σε αντιφάσεις, προβληματίζοντας την Αστυνομία. Τελικά, στις αρχές Μαΐου οι αστυνομικές Αρχές συλλαμβάνουν τον πατέρα της Άννυ και η ομολογία του, προκαλεί ρίγη ανατριχίλας. Ο 27χρονος παιδοκτόνος χωρίς ίχνος μεταμέλειας περιγράφει πώς σκότωσε και τεμάχισε την κόρη του αλλά και τους φρικτούς τρόπους με τους οποίους εξαφάνισε τα ίχνη της. Η στάση του 27χρονου παιδοκτόνου που σκότωσε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο το 4χρονο παιδί του, θυμίζει αυτή του Μανώλη Δουρή. Μαζί με την αστυνομία έψαχνε με «αγωνία» τότε το παιδί του που ο ίδιος είχε βιάσει, είχε δολοφονήσει και είχε κρύψει το κορμί του.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της υπόθεσης

Μάρτιος 2014 - Μητέρα και πατριός έριχναν βραστό νερό στο κορμάκι του 3χρονου παιδιού τους για 9 ημέρες

mitera

Το Μάρτιο του 2014 έφτασε στα δικαστήρια μία ακόμη σοκαριστική υπόθεση που εκτυλίχθηκε στο χωριό Μεσαρά του Ηρακλείου Κρήτης. Μία 19χρονη μητέρα και ο 27χρονος σύντροφός της οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη για τη δολοφονία του 3χρονου παιδιού τους. Επί ημέρες το έκαιγαν με καυτό νερό, μέχρι που το παιδάκι ξεψύχησε. Ο λόγος; Όπως υποστήριξε η μητέρα του μικρού Θανάση του έριχναν καυτό νερό γιατί ήθελαν να τον βοηθήσουν να κάνει τη φυσική του ανάγκη, καθώς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της υπόθεσης

Ιούλιος 2013 Αχαΐα - Φρίκη: 31χρονη Μήδεια έβαλε το νεκρό βρέφος στο ψυγείο

Φρίκη προκαλεί ειδεχθές έγκλημα που αποκαλύφθηκε στο Αλεποχώρι Αχαΐας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μία 31χρονη χτύπησε με τα χέρια της δυο φόρες το μωρό στο κεφάλι και στη συνέχεια το έριξε στον ξύλινο πάτο του παρκοκρέββατου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει την επόμενη μέρα το πρωί. Στη συνέχεια η 31χρονη έβαλε το νεκρό βρέφος στην κατάψυξη του ψυγείου της. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στο σπίτι της οικογένειας στο Αλεποχώρι Αχαΐας, όπου βρισκόταν η δράστιδα μαζί με τα τρία παιδιά της, δύο δίδυμα αγόρια, ηλικίας 16 μηνών και το 3 μηνών βρέφος. Η σύγχρονη «Μήδεια» ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί της. Ανέφερε, ωστόσο, όχι χτύπησε το παιδί της γιατί έκλαιγε.

Αύγουστος 2013 - Ασπασία, η νεαρή που πυροβόλησε ο πατέρας της

aspasia

Ένα έγκλημα που δεν το χωρά ανθρώπινος νους έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2013 στο Άργος... Ο πα-τέρας της 17χρονης τότε Ασπασίας την πυροβόλησε στο κεφάλι για να εκδικηθεί τη σύζυγό του που τον είχε εγκαταλείψει...

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 47χρονου επιχειρηματία από το Άργος, βρήκαν χειρόγραφη επιστολή, η οποία ανέφερε: «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα»!

Ο δράστης, τυφλωμένος από τη ζήλια για τη μητέρα του κοριτσιού, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έβαλε τέλος στη ζωή του, έχοντας καταδικάσει την 17χρονη κόρη του να παλεύει να δίνει συνεχώς μάχη για επιβίωση.

Από τότε, εκείνη και η μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου, ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Δείτε εδώ το χρονικό της υπόθεσης

Καλοκαίρι 2012 - Η 16χρονη Μυρτώ πέφτει θύμα άγριας κακοποίησης

myrto

Ήταν καλοκαιρί του 2012 όταν η 16χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης στην Πάρο από τον Πακιστανό, Αχμέτ Βάκας. Της επιτέθηκε γιατί «του άρεσε», τη βίασε, τη χτύπησε βάναυσα και την άφησε μια ανάσα πριν τον θάνατο σε έναν βράχο, πλημμυρισμένη στα αίματά της.

«Το παιδί μου δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν» είχε δηλώσει η μητέρα της άτυχης νεαρής. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Σήμερα, δεν μιλάει. Δεν μπορεί! Ούτε μπορεί να σταθεί όρθια. Μάλιστα, τα νέα για την κατάσταση της υγείας της τις τελευταίες ημέρες δεν είναι ευχάριστα, με την οικογένειά της να απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη κοπέλα, η οποία νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, παρουσίασε λοίμωξη, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στις θεραπείες της όπως θα έπρεπε.

Πριν ήταν στην Αμερική, στη Βοστώνη, όπου νοσηλεύτηκε για 7,5 μήνες, ενώ προηγήθηκε νοσηλεία δύο μηνών στο Αττικό, 3,5 μηνών στην εντατική του Υγεία και 5,5 μηνών στον Ευαγγελισμό. Έχει κάνει μέχρι σήμερα έξι επεμβάσεις, οι τέσσερις από αυτές στο κεφάλι. Ο αγώνα της για επιβίωση συνεχίζεται, ενώ ο Αχμέτ Βακάς, ο άνθρωπος που της κατέστρεψε τη ζωή, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια φυλάκιση.

Δείτε εδώ το χρονικό της υπόθεσης

1993 - Μανώλης Δουρής: Ο βιαστής και παιδοκτόνος του εξάχρονου γιου του...

douris

Μανώλης Δουρής. Ένα όνομα που έχει γίνει συνώνυμο με τη λέξη «παιδεραστής». Μία υπόθεση που εκτυλίχθηκε το Δεκέμβριο του 1993 και σημάδεψε όσο καμία άλλη στην Ελλάδα τα δικαστικά χρονικά. Δαιδαλώδης, με πρωταγωνιστή ένα... κτήνος, όπως άλλωστε αποκάλεσε και ο ίδιος ο δράστης τον εαυτό του στην πρώτη κατάθεσή του. Ήταν Δεκέβριος του 1993 όταν ο Μανώλης Δουρής πριν σκοτώσει τον 6χρονο γιο του, τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Ο Δουρής πήγε μόνος του στην αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνιση του γιου του. Του μικρότερου από τα επτά παιδιά του, του εξάχρονου Νίκου. Λίγες ώρες αναζήτησης και το μικρό παιδί βρίσκεται σεξουαλικά κακοποιημένο και βασανισμένο. Βρέθηκε κοντά στο σπίτι του. Ξεκινούν έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Μόλις νιώθει ότι οι υποψίες πέφτουν πάνω του, ξεσπά και ομολογεί. Μεταξύ άλλων αναφέρει κατά την ανάκριση: «Με κυριεύει μία σπάνια ασθένεια η οποία με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε». Όταν, όμως, έγινε η δίκη, ο παιδοκτόνος θυμήθηκε μία ακόμη «ασθένεια». Απευθυνόμενος στη σύζυγό του, είπε: «Θα είσαι ελεύθερη να ζήσεις τη ζωή σου, όπως εσύ το ζήτησες, μαζί με τον εραστή σου, με τον οποίο σκοτώσατε τον Νίκο».

Του επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη και είκοσι χρόνια. Δεν θα φτάσει στο Εφετείο. Τον βρήκαν κρεμασμένο στη φυλακή.

Η ιστορία που συγκλόνισε τη δεκαετία του 50: Η υπόθεση της Σπυριδούλας​

spyridoula

Πέμπτη 4 Αυγούστου 1955: Οι γιατροί του Τζάνειου Νοσοκομείου στον Πειραιά μένουν άναυδοι με το θέαμα που αντικρίζουν. Μπροστά τους στεκόταν, τυλιγμένη σε μια μπλε κουβέρτα, η 12χρονη Σπυριδούλα Ράπτη, με περίεργα σημάδια στο πρόσωπο και τρομαγμένη έκφραση στα μάτια.

Η υπόθεση της Σπυριδούλας μολονότι δεν αφορούσε σε κάποια στυγερή δολοφονία, παραμένει μία από τις χαρακτηριστικότερες στα ποινικά χρονικά της μετεμφυλιακής περιόδου. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, η ιστορία της συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Σπυριδούλα, η οποία για δύο χρόνια εργαζόταν ως υπηρέτρια στο σπίτι του ζεύγους Γιώργου και Αντιγόνης Βεϊζαδέ, στην Καλλίπολη του Πειραιά, έμελλε να ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.

Εργαζόταν από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάνοντας όλες τις δουλειές χωρίς ανάπαυλα. Κάποια στιγμή τα αφεντικά της την κατηγόρησαν ότι έκλεψε 50 δολάρια. Η ίδια το αρνήθηκε, ωστόσο δεν την πίστεψαν. Η τιμωρία που της επέβαλαν, ξεπερνά κάθε εφιάλτη. Την έδεσαν χειροπόδαρα σε ένα τραπέζι και τη σιδέρωσαν. Από πάνω μέχρι κάτω. Η μικρή υπηρέτρια βασανίστηκε απάνθρωπα από τα αφεντικά της και μεταφέρθηκε με φρικτά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Το μαρτύριό της έγινε γνωστό και στην Ελλάδα ξέσπασε σάλος και κατακραυγή. Στη δίκη, η Σπυριδούλα μίλησε για όλα όσα πέρασε, συγκινώντας τους πάντες, εκτός από τους ίδιους τους βασανιστές της. Η δικαιοσύνη καταδίκασε τα απάνθρωπα αφεντικά με ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνια για την Αντιγόνη Βεϊζαζέ και 3,5 για τον Γιώργο Βεϊζαδέ.

Εκατοντάδες οι υποθέσεις παιδεραστίας στη χώρα μας

Δυστυχώς, πολλές είναι κι οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη χώρα μας, με πιο πρόσφατες στη μνήμη όλων μας αυτή στην οποία «πρωταγωνιστεί» ο 40χρονος Φίλιππος Λεβέντος, ο παιδεραστής με το βαν, ο οποίος καταδικάστηκε μόλις την Πέμπτη (02/06/2016) σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση. O κατηγορούμενος συνελήφθη επ' αυτοφώρω πριν από ένα χρόνο όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε-ομόφωνα-ένοχο τον κατηγορούμενο για το βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρονης, το βιασμό ενός 15χρονου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου.

Στην απολογία του ο 40χρονος υποστήριξε ότι ουδέποτε βίασε καθώς τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους.

Φρίκη προκαλεί και η υπόθεση παιδεραστίας με «πρωταγωνιστή» τον Σπυρίδωνα Ντούσια, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε ναρκωτικά σε αγόρι και το βίαζε.

Τον Ιανουάριο του 2016 μία άλλη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Υπεύθυνος κυλικείου κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος μαθητριών.

«Συγνώμη είμαι ένας τέρας. Μετανιώνω. Τα ομολογώ όλα» είχε δηλώσει στις Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Οι υποθέσεις πολλές. Κάποιες μένουν στο... σκοτάδι άλλες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σοκάρουν! Ως πότε, άραγε, μικρές αθώες ψυχές θα πέφτουν θύματα άγριας κακοποίησης;

Σχετικές ειδήσεις