ΕΛΛΑΔΑ

Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Μεγαλόπολη από την κακοκαιρία (photos&videos)

Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Μεγαλόπολη από την κακοκαιρία (photos&videos)

Τις πληγές του μετρούν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης μετά τη χθεσινή νεροποντή που «έπνιξε» την πόλη τους σε μόλις πέντε ώρες.

Στο έλεος της κακοκαιρίας είναι ο νομός της Αρκαδίας από το απόγευμα του Σαββάτου (25/06), δεκάδες χωριά και πόλεις «πνίγηκαν» από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα ορμητικά νερά να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι σε μέγεθος κάστανου σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έχουν θέσει την Μεγαλόπολη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το νερό έφθασε μέσα σε 7 ώρες τα 191 χιλιοστά, με την Πυροσβεστική να απεγκλωβίζει 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, από ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια.

kalim2

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Μέχρι αργά το βράδυ και πάρα τις προσπάθειες της ΔΕΗ, δεν υπήρχε καθόλου ηλεκτροδότηση στην Τρίπολη, ενώ λόγω της κακοκαιρίας κατέρρευσε και τμήμα της στέγης κοσμικού κέντρου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περί τα 1.000 άτομα, καλεσμένα σε γαμήλια δεξίωση.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Χαράλαμπου Χιόνη, του δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία αποφασίστηκε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Όλες οι διαδικασίες θα κινηθούν τη Δευτέρα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των ΙΧ

siragga2

Για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη. Λόγω της κακοκαιρίας το οδόστρωμα γέμισε λάσπες από το χώμα που έπεσε από το βουνό ενώ υπήρξε και συσσώρευση υδάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά αυτοκίνητα σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου και σταδιακά οι αστυνομικοί απομάκρυναν τα αυτοκίνητα, επιστρέφοντας τα στην Τρίπολη, ενώ συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο σταδιακά αποκατέστησαν τις ζημιές.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από Καλαμάτα προς Τρίπολη γινόταν επίσης με πολλά προβλήματα, στο ίδιο σημείο πριν τη σήραγγα Ραψομάτη και τα αυτοκίνητα ανακατευθύνθηκαν από την τροχαία προς Σπάρτη από το Λεύκτρο.

Πηγή φωτογραφιών: kalimera-arkadia

Σχετικές ειδήσεις