ΕΛΛΑΔΑ

Φεύγετε για διακοπές; Ποια τα σχέδια του… καιρού για το Σαββατοκύριακο;

Φεύγετε για διακοπές; Ποια τα σχέδια του… καιρού για το Σαββατοκύριακο;

Από σήμερα, Παρασκευή χιλιάδες εκδρομείς αναμένεται να εγκαταλείψουν τον κλεινόν άστυ προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο ειδυλλιακό μέρος. Τι καιρό θακάνει σήμερα; Πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο – Θα πάμε για μπάνια ή θα μας τα χαλάσει ο καιρός; Δείτε αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, για σήμερα, Παρασκευή (05-08-2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Παροδικές τοπικές νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο (06-08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους στα βορειοδυτικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (07-08) στα βορειοδυτικά αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τη Δευτέρα (08-08), την Τρίτη (09-08) και την Τετάρτη (10-08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις