ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρωτική καταστροφή: Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Ηλεία (photos)

Ολοκληρωτική καταστροφή: Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Ηλεία (photos)

«Βιβλική καταστροφή» άφησε πίσω της η κακοκαιρία που σάρωσε το νομό Ηλείας, αλλά και όλη τη νότιο Πελοπόννησο το τελευταίο διήμερο.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΘΕΟΜΗΝΙΑ

Το πέρασμα του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου την Πέμπτη (08/09) άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές στον Κάμπο της Ηλείας όσο και στο βόρειο τμήμα του νομού.

Λεχαινά, Ανδραβίδα, Αρετή, Μυρσίνη, Νιοχώρι είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που βρέθηκαν στο δρόμο του χθεσινού ανεμοστρόβιλου.

2587162

Για περίπου 3 με 4 λεπτά, το βορειοανατολικό τμήμα του πληγωμένου από θεομηνίες Κάμπου βρέθηκε στο στόχαστρο της αεροδίνης, η οποία προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή σε αγροτικές καλλιέργειες και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Τουλάχιστον, από τη θεομηνία δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές στην Ηλεία.

Τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά για να καταστραφούν οι κόποι εκατοντάδων αγροτών.

Η πόλη των Λεχαινών θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Στην κεντρική πλατεία, δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ανέμους, φανοστάτες έσπασαν, στέγες ξηλώθηκαν, τέντες σκίστηκαν, κάγκελα από μπαλκόνι διαλύθηκαν και κεραίες τηλεφωνίας έσπασαν.

2586967

Αλλά και προς την περιοχή της Αρετής δέντρα έπεσαν στην Εθνική Οδό και δυσκόλεψαν αρκετά την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο έλεος της αεροδίνης.

Στη Μυρσίνη δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ κλαδιά από δέντρα που ξηλώθηκαν κατέστρεψαν πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το ίδιο σκηνικό τόσο σε Νιοχώρι, όσο και στην Ανδραβίδα.

2586980

Αμέσως μετά το ανελέητο χτύπημα, κινητοποιήθηκε η Περιφέρεια, οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους, η Πυροσβεστική, συνεργεία της ΔΕΗ και η αστυνομία. Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας με τους συνεργάτες του, έφθασε αμέσως από την Πάτρα και μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, Λάμπη Αριστειδόπουλο και Παναγιώτη Μπράμο, περιόδευσαν όλες τις πληγείσες περιοχές όπου συναντήθηκαν με τους δημάρχους Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού κ.κ. Ναμπίλ Μοράντ και Αλέξη Καστρινό. Οι δήμαρχοι μαζί με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους περιόδευαν τις πληγείσες περιοχές των δήμων τους για να έχουν μια πρώτη εικόνα. Κύριο μέλημά τους να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Ο δήμος Πηνειού θα κηρυχθεί θεομηνιόπληκτος και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ilialive.gr, patrisnews.com

Σχετικές ειδήσεις