ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Χτύπησαν γυναίκες κατά τη διάρκεια πορείας - Στο νοσοκομείο μια εθελόντρια

Μυτιλήνη: Χτύπησαν γυναίκες κατά τη διάρκεια πορείας - Στο νοσοκομείο μια εθελόντρια

Κάτοικοι της Μόριας αλλά και άλλων χωριών του νησιού, διαδήλωσαν σήμερα Δευτέρα (19/09) για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Μυτιλήνης, με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και με αίτημα την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων.

mitilini2

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην πορεία παρείσφρησαν ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να εκτρέψουν το χαρακτήρα της με αντικυβερνητικά συνθήματα ενώ δεν έλειψαν και προσωπικές επιθέσεις από ακροδεξιούς κατά του δημάρχου Σπύρου Γαληνού που κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

Από τους ίδιους χτυπήθηκαν και τρεις νεαρές γυναίκες εκ των οποίων η μία γνωστή εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη (το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και της παρέχονται οι πρώτες βοήθειες).

Όπως καταγγέλουν αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση κατά των γυναικών έγινε ενώ ήταν παρόντες άνδρες υπηρεσίας ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που οι κάτοικοι της Μόριας διαδήλωναν στη Μυτιλήνη, στο Κέντρο Κράτησης της περιοχής τους ξεσπούσαν νέες ταραχές με επεισόδια και συμπλοκές.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, περίπου 300 μετανάστες έφυγαν από το Κέντρο της Μόριας και κατευθύνθηκαν προς τη Μυτιλήνη, ενώ νωρίτερα έβαλαν φωτιές σε διάφορους χώρους του hot spot, με αποτέλεσμα να απειληθεί το Κέντρο και ο περιβάλλοντας χώρος.

Η Αστυνομία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιβάλει την τάξη, ενώ μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ριχτεί στη μάχη για να σβήσει τη φωτιά.

Σχετικές ειδήσεις