ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός Star o Δημήτρης Σουλτογιάννης, στον «πάγο» από τον Alpha o Θάνος Δημάδης

Εκτός Star o Δημήτρης Σουλτογιάννης, στον «πάγο» από τον Alpha o Θάνος Δημάδης

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει πλέον οι εξελίξεις σχετικά με την περίεργη υπόθεση που εκτυλίσσεται από χθες το βράδυ Κυριακή (18/09/2016) στη Νέα Υόρκη με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες δημοσιογράφους του Star και του Alpha, οι οποίοι φέρονται να παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με περούκες και γυαλιά ηλίου τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Συγκεκριμένα, οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί με ανακοινώσεις που εξέδωσαν πριν από λίγο διαχώρισαν τη θέση τους από τους δύο δημοσιογράφους τους.

Στην ανακοίνωση του Star αναφέρεται ότι το κανάλι «διακόπτει τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη και αναμένει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

Αντίστοιχα, λίγα λεπτά αργότερα ο Alpha σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «ο Alpha, σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του».

Τα πάντα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν επειδή δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, φέρονται ότι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με περούκες και γυαλιά ηλίου τη συνοδεία του κ. Παππά.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, έφτασαν στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Η αστυνομία της Ν. Υόρκης συνέλαβε τους δύο δημοσιογράφους, όταν τους εντόπισε να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι η ενέργεια των δύο δημοσιογράφων ήταν μια τεράστια αθλιότητα, τονίζοντας μάλιστα ότι ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Οι δύο δημοσιογράφοι έδωσαν βέβαια τις δικές τους εξηγήσεις οι οποίες όμως απ’ ότι φαίνεται δεν έπεισαν τα Μέσα στα οποία εργάζονταν.

Ειδικότερα, πρώτος αντέδρασε ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ο οποίος με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook διέψευσε τις πληροφορίες περί σύλληψής του έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη, όπου έμενε ο Νίκος Παππάς και όπου θα μείνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη.

Ακολούθησε ο Θάνος Δημάδης, απαντώντας κι εκείνος μέσω ανάρτησης στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικές ειδήσεις