ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα (21/09) η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα (21/09) η Θεσσαλονίκη

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα, η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς λεωφορεία καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι έκριναν ότι η συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη ήταν άκαρπη.

Εν τω μεταξύ σήμερα Τετάρτη εκδικάζεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης, ενώ το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων, συνεδρίασε ώστε να συζητηθεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης δήλωσε ότι «για τους εργαζόμενους το αποτέλεσμα της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) συνάντησης δεν ήταν το αναμενόμενο, παρότι θέλαμε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας».

Επεσήμανε δε, ότι ο υπουργός πρότεινε μεν στους εργαζομένους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, αλλά οι ίδιοι διαφώνησαν ζητώντας την πλήρη εξόφληση των οφειλόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6,1 εκατ. ευρώ των 2300 απασχολούμενων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)

Σχετικές ειδήσεις