ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και χημικά στην πορεία των συνταξιούχων (pics & vids)

Ένταση και χημικά στην πορεία των συνταξιούχων (pics & vids)

Ένταση και χρήση χημικών σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 12:00 σήμερα (03/10) το μεσημέρι στη Βασιλίσσης Σοφίας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συνταξιούχων.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι περίπου 1.000 συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και ξεκίνησαν από την πλατεία Κοτζιά με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον πρωθυπουργό.

Πριν φτάσουν όμως εκεί, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο σημείο, τους εμπόδισαν να συνεχίσουν την πορεία τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και στη συνέχεια να ανατρέψουν μια αστυνομική κλούβα, προκειμένου να περάσουν και να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Εκατοντάδες από τους συνταξιούχους παρέμειναν στο σημείο έως περίπου τη μία, όταν και αποχώρησαν.

Στη συνέχεια όλοι οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Νωρίτερα, οι συνταξιούχοι είχαν δώσει ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να ξεκινήσουν από εκεί τη διαμαρτυρία τους.

«Οι ασφαλιστικές εισφορές δεκαετιών-τα δικά μας λεφτά- κινδυνεύουν να χαθούν. Η εξαθλίωση των συνταξιούχων βαθαίνει. Κανένας δεν δικαιολογείται να μένει απαθής ή να παραπονιέται από το καναπέ του, γι’ αυτή την κατάσταση», αναφέρουν οι συνταξιούχοι σε ανακοίνωσή τους.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ.

«Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιποί εντολοδόχοι των δανειστών και τοκογλύφων θα πρέπει να καταλάβουν ότι για το Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια εργαζόμενοι και ότι η ιστορία θα γράψει με μαύρα χρώματα όλους αυτούς που κατακρεούργησαν τις επικουρικές μας συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών.


Σχετικές ειδήσεις