ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ομπάμα: Με το «κτήνος» θα γίνουν οι μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα

Επίσκεψη Ομπάμα: Με το «κτήνος» θα γίνουν οι μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα

Ειδήσεις για Επίσκεψη Ομπάμα: Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν μείνει για την επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα και όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, τα πάντα έχουν σχεδιαστεί στην λεπτομέρεια.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα μετακινηθεί με το φημισμένο Cadillac One, που είναι η ονομασία του προεδρικού αυτοκινήτου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Cadillac One είναι ένα θωρακισμένο όχημα, το οποίο είναι σχεδιασμένο να προστατεύει τον Αμερικανό πρόεδρο από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το παρατσούκλι του Cadillac One, είναι το «The Beast», δηλαδή το τέρας, και όχι άδικα, βάσει της ασφάλειας αλλά της τεχνολογίας που προσφέρει.

Το αυτοκίνητο το κατασκευάζει η General Motors και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Ομπάμα στις μετακινήσεις του.

Έχει μήκος 5,5 μέτρα, ύψος 1,8 μέτρα ζυγίζει 8 τόνους.Κάτω από το καπό μεταφέρει μια μηχανή V8 6,6 λίτρων.

Η τελική ταχύτητα που μπορεί να πιάσει είναι τα 97χλμ., τα 100 χιλιόμετρα μπορεί να τα φτάσει σε σχεδόν 15 δευτερόλεπτα και η τιμή του ξεπερνά το 1 εκ. δολάρια.

1280px Obama

Το θωρακισμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Μπαράκ Ομπάμα είναι το ασφαλέστερο όχημα στον πλανήτη. Οι πόρτες είναι αδιαπέραστες καθώς είναι κατασκευασμένες από χάλυβα πάχους 20 εκατοστών και κάθε πόρτα ζυγίζει όσο η πόρτα ενός αεροσκάφους Boeing 747.

Λάστιχα ενισχυμένα από Κέβλαρ - αλεξίσφαιρο υλικό, που μπορεί να κινηθεί το όχημα, ακόμη και αν καταστραφούν.

Τα παράθυρα του «τέρατος» είναι αδιαπέραστα, ενώ ανοίγουν μόλις 7 εκατοστά, για να μπορεί ο οδηγός να συνομιλήσει με τους μυστικούς πράκτορες που τρέχουν κατά μήκος του αυτοκινήτου στις επίσημες εμφανίσεις του πλανητάρχη.

Το σασί της λιμουζίνας είναι ενισχυμένο από ατσάλι, προκειμένου να προστατεύεται ο υψηλός ένοικος του από βόμβες και εκρήξεις.

Το αμάξωμα όλο έχει επικάλυψη θωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Διπλής σκληρότητας αλουμίνιο, τιτάνιο και κεραμικού, προκειμένου να διασπά βλήματα που βάλλουν κατά του οχήματος.

Στο πορτμπαγκάζ του οχήματος υπάρχει η ενισχυμένη δεξαμενή καυσίμων με αφρό που προστατεύει σε περίπτωση έκρηξης από οβίδες. Υπάρχουν επίσης φιάλες οξυγόνου σε περίπτωση ανάγκης.

Τον πρόεδρο τον ΗΠΑ διαχωρίζει τζαμαρία, ενώ υπάρχει και κουμπί πανικού στην διάθεσή του. Δορυφορικό σύστημα γνωρίζει την γεωγραφικό σημείο του οχήματος με ακρίβεια του μέτρου.

article

Έξι άτομα μυστικών υπηρεσιών συνοδεύουν τον πρόεδρο μέσα στην Λιμουζίνα. Ο πρόεδρος Ομπάμα, έχει δορυφορικό τηλέφωνο, απευθείας γραμμή με τον Αντιπρόεδρο και το πεντάγωνο.

Μέσα στο όχημα υπάρχει επίσης και οπλισμός, ικανός να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη περίσταση. Νυχτερινές κάμερες, δακρυγόνα, αλλά και φιάλες αίματος με τον τύπο του Αμερικανού προέδρου, φυλάσσεται σε περίπτωση που χρειαστεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα δεν έχει κλειδαριές. Το τρόπο που ανοίγουν οι πόρτες τον γνωρίζουν μόνο τα άτομα των μυστικών υπηρεσιών που συνοδεύουν τον πρόεδρο.

Σχετικές ειδήσεις