ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στο hot spot της Μόριας (pics)

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στο hot spot της Μόριας (pics)

Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός από έκρηξη, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη. Πληροφορίες για τα αίτια της τραγωδίας αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από έκρηξη φιάλης υγραερίου.

Σύμφωνα όμως με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία 66χρονη γυναίκα είχε ανάψει το γκαζάκι μέσα στη σκηνή προκειμένου να μαγειρέψει. Από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία το γκαζάκι εξερράγη και η σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες. O θάνατος της 66χρονης ήταν ακαριαίος αφού απανθρακώθηκε, ενώ έξω από το σκηνή βρισκόταν η 25χρονη νύφη της με τα δύο της παιδιά, 6 και 4 ετών.

Από την έκρηξη και τη φωτιά, τραυματίστηκαν και οι τρεις σοβαρότατα, αλλά το 6χρονο παιδάκι κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

Η 25χρονη μητέρα και το 4χρονο παιδί της έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας με στρατιωτικό αεροπλάνο.

Ωστόσο, η ΜΚΟ Proactiva Open Arms με tweet μιλάει για τρεις νεκρούς ανθρώπους, κάτι που επίσημα δεν επιβεβαιώνεται.

Αμέσως μετά τη φωτιά επικράτησε πανικός στον καταυλισμό των προσφύγων και έσπευσαν στο σημείο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνοδεία αστυνομικών και ασθενοφόρα.

Μετά το περιστατικό ξέσπασαν επεισόδια, με μετανάστες να βάζουν φωτιά σε σκηνές και να εγκλωβίζουν τους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα της δομής.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Η φωτιά αυτή έχει σβήσει, ένω όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο.

Στο hot spot βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικές ειδήσεις