ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε γραφείο ενημέρωσης οφειλετών

Θεσσαλονίκη: Ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε γραφείο ενημέρωσης οφειλετών

Η ομάδα αναρχικών, με την επωνυμία «Δαμόκλειος Σπάθη», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 30ης Νοεμβρίου, σε γραφείο ενημέρωσης οφειλετών, στην οδό Μ. Μπότσαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Την περασμένη Τετάρτη, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, οι δράστες παραβίασαν την είσοδο και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές και έριξαν μπογιές στο εσωτερικό των γραφείων της εταιρίας, ενώ σήμερα, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, η ομάδα αναρχικών «Δαμόκλειος Σπάθη» ανέλαβε την ευθύνη. Αφού στρέφεται γενικά κατά των τραπεζών, ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο ενημέρωσης οφειλετών, με πελατολόγιο κυρίως τράπεζες.

«Η αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αναγκάστηκε δύο φορές να την εγκαλέσει με τον τρόπο που διεξάγει τις τηλεφωνικές συνομιλίες», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Στις 30 Νοέμβρη είπαμε να ενημερώσουμε την εν λόγω εταιρία ότι οφείλει να κλείσει και να σταματήσει να διεξάγει το κατάπτυστο έργο της».

Σχετικές ειδήσεις