ΕΛΛΑΔΑ

Γενική απεργία: «Κατεβάζει ρολά» η χώρα την Πέμπτη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Γενική απεργία: «Κατεβάζει ρολά» η χώρα την Πέμπτη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Απεργία – Ειδήσεις: Παραλύει η χώρα την Πέμπτη (08/12) εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Κορυφώνονται την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων με την 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ.

Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στην Ομόνοια.

Συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και η ΓΣΕΒΕΕ στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11:00 με κεντρικό σύνθημα «όχι στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξεκίνησε η 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ δηλώνουν αποφασισμένοι «να μην επιτρέψουν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους».

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό καθώς οι η Αθήνα θα μείνει χωρίς αστικές συγκοινωνίες την Πέμπτη για πολλές ώρες.

Λεωφορεία - τρόλεϊ: Θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Πλοία: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου. Οι υγειονομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, ταμεία, σχολεία)

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Σχετικές ειδήσεις