MEDIA

Απεργούν σήμερα (7/12) οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ

Απεργούν σήμερα (7/12) οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν, σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, όλοι οι δημοσιογράφοι στα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στις 8 Δεκεμβρίου 2016.

Η απεργία στον Τύπο ισχύει από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (8/12).

Η Ένωση Συντακτών καλεί σε συγκέντρωση, στις 12:00, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Σε ανακοίνωσή τους ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

«Αντιμέτωποι με την καινούργια θύελλα που συμπαρασύρει ότι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. «Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους» υπογραμμίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην οποία υπογραμμίζει ότι στηρίζει τις απεργίες των συνδικάτων με συμμετοχή στην αυριανή απεργία των δημοσιογράφων, δίνοντας το «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ, καθώς και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις