ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα»

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα»

Για 15η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Μουσείο Νάσιουτζικ, η Χριστουγεννιάτικη γιορτήτου Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», μια γιορτή που περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία τα παιδιά των ιδρυμάτων της Αττικής.

Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο φόρεσε τα γιορτινά του και άνοιξε την αγκαλιά του στα παιδιά ιδρυμάτων της Αττικής όπως τα: ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΛΙΜΟΥ, ΑΜΑΛΙΕΙΟ, ΑΡΤΟΣ & ΔΡΑΣΗ, ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ "ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ", ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ, ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, ΦΙΛΟΘΕΗ "Η ΑΘΗΝΑΙΑ", ΞΕΝΩΝΑΣ "ΕΛΠΙΔΑ".

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (11/12/2016) ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα ξωτικά του, τον Χιονάνθρωπο και τη Χορωδία των Ονείρων που έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, υποδέχτηκαν τα παιδιά και τα οδήγησαν στα δημιουργικά εργαστήρια που ήταν πανέτοιμα και περίμεναν τους μικρούς καλλιτέχνες για να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες, γλυκίσματα και face painting.

Παράλληλα μια μεγάλη ομάδα Ολυμπιονικών με επικεφαλής τη Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη μάθαιναν στα παιδιά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Ολυμπιονίκες που έλαβαν μέρος σε αυτή την ιδιαίτερη δράση ήταν οι: Παύλος Μάμαλος - Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών ΡΙΟ2016, Κέλλυ Λουφάκη - Παραολυμπιακή Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας, Νίκη Μπακογιάννη - Αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου Αλτάντα 1996, Εύα Χριστοδούλου - Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής Σύδνεϊ 2000, Βασιλική Μηλλούση - Πρωταθλήτρια Παγκοσμίων Κυπέλλων Ενόργανης Γυμναστικής, Σταυρούλα Σαμαρά - Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής και αρχηγός ομάδας Ανσάμπλ Ρίο 2016, Σοφία Παπαδοπούλου - Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Πεκίνο 2008, Δήμητρα Μαγκανουδάκη - Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας Αθήνα 2004, Έλενα Πλατάνα - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας, οι προπονητές και υπεύθυνοι του Χάντμπολ Κυριακή Μπακουλοπούλου, Παναγιώτης Ιατρούδης, Κώστας Κότσιρας και η μασκότ «Ακάδημος».

Από τη γιορτή δεν έλειψαν οι Τυμπανιστές που ξεσήκωναν τα παιδιά με τους ήχους των τυμπάνων τους, ούτε οι ζωηροί ρυθμοί της Zumba που ενθουσίασαν τα παιδιά.

Οι εκπλήξεις, οι χοροί και τα παιχνίδια συνεχίστηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι στην πανέμορφα στολισμένη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου Νάσιουτζικ, για το γεύμα.

Αμέσως μετά το γεύμα, κατέφθασαν οι guest stars: o Πέτρος Πολυχρονίδης, η Τζούλια Νόβα και το συγκρότημα KINGS, που αφού έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παιδιά και τους μοίρασαν αυτόγραφα, τα κάλεσαν στην πίστα για να αρχίσει ο χορός και για να τραγουδήσουν όλοι μαζί αγαπημένα τραγούδια.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την ευκαιρία αυτής της Γιορτής δήλωσε: «Σε όλα τα παιδιά των ιδρυμάτων που είναι σήμερα εδώ εύχομαι οι άγιες αυτές ημέρες να τους φέρουν υγεία, χαμόγελο και ζεστασιά στην καρδιά τους. Ευχαριστώ θερμά το Μουσείο Μπενάκη και την Πρόεδρό του κυρία Αιμιλία Γερουλάνου για τη φιλοξενία της εκδήλωσής μας. Συνεχίζουν με μεγάλη ευαισθησία την παράδοση του αείμνηστου Ιδρυτή του Μουσείου, Γιώργου Νάσιουτζικ, ο οποίος κάθε χρόνο τη διοργάνωνε για να δώσουμε μαζί χαρά στα παιδιά και να στηρίξει το έργο μας. Εύχομαι σε όλους "Καλά Χριστούγεννα" και μια ειρηνική και ευλογημένη νέα χρονιά!».

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν η διευθύντρια του Ξενώνα, κυρία Άννα Παναγοπούλου.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία ANDY’S TOURS που ανέλαβε τη μεταφορά των παιδιών όλων των ιδρυμάτων για 15η συνεχή χρονιά, ενώ αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην εκδήλωση οι καλλιτέχνες και όλο το προσωπικό του Μουσείου Νάσιουτζικ.

Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» τους ευχαριστούν όλους για την προσφορά τους και τους εύχονται «Χρόνια πολλά».

Σχετικές ειδήσεις